WONEN: Lichtkoepels zijn de perfecte oplossing voor meer zonlicht in huis

dakkoepel lichtkoepel meer licht

WONEN: Lichtkoepels zijn de perfecte oplossing voor meer zonlicht in huis

Meer licht in huis? Lichtkoepels kunnen de perfecte oplossing zijn voor meer zonlicht in huizen met een plat dak. 

dakkoepel lichtkoepel meer licht

Mocht je wonen in een huis met een plat dak en ontbreekt het je aan voldoende zonlicht, dan is het misschien wel tijd om aan het klussen te slaan. Wist jij namelijk al af van het bestaan van dakkoepels, ook wel lichtkoepels of daglichtkoepels genaamd? Deze toevoegingen aan jouw woning zorgen niet alleen voor een prettigere woonsituatie, maar zelfs ook voor financiële besparing.

Bij huizen – en andere gebouwen, zoals kantoren – met een plat dak kan het voorkomen dat men het binnen als te donker ervaart zonder kunstlicht. En ten opzichte van de lampen continu aan, geniet natuurlijk licht uiteraard de voorkeur. Meer licht betekent vooral een prettiger leef-, en in deze tijd nog meer dan anders, werkklimaat.

Om het probleem van gebrekkig daglicht op te lossen bij woningen met een plat dak, zijn lichtkoepels by far de meest fraaie oplossing. Ze komen in aantrekkelijke designs, zorgen ervoor dat je kunt besparen op elektriciteit (lampen uit) en, het belangrijkste, verlichten de woonruimte die eronder schuilgaat.

Meer licht met een dakkoepel

Er zijn diverse soorten dakkoepels, allen zorgend voor meer licht. De exemplaren gemaakt van speciaal veiligheidsglas bestaan echter uit één geheel, wat zorgt voor de meest optimale lichtinval, zodat ruimtes een stuk beter belicht worden. Met name als het platte dak van de woning erg groot is, dan kunnen daglichtkoepels bijzonder veel bijdragen aan de natuurlijke verlichting van de woonruimtes die zich eronder bevinden. Op die manier hoef je overdag niet meer te kiezen voor kunstlicht om meer licht te creëren, waarbij de opmerking kan worden gemaakt dat het licht afkomstig van lampen sowieso als minder prettig wordt ervaren ten opzichte van natuurlijk licht.

Dat de energierekening omlaag gaat is trouwens een fijne bijkomstigheid.

Wat kost een lichtkoepel?

Omdat er verschillende soorten lichtkoepels zijn, wil de prijs ook nog wel verschillen. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je van tevoren goed weet wat de kosten zullen zijn. Ben je zelf niet zo handig of ben je er fysiek niet toe in staat, dan zul je de plaatsing van de koepel moeten uitbesteden.

Zoals bij allerlei andere producten wordt de aanschafprijs van de daglichtkoepel in de eerste plaats bepaald door de kwaliteit ervan. Zo zijn ouderwetse koepels van plexiglas over het algemeen een stuk goedkoper dan de moderne varianten, zoals de vlakke lichtkoepels met HR++ veiligheidsglas. Daarnaast bepaalt ook de vereiste maat hoe hoog de prijs uitvalt. Hoe groter, hoe prijziger. Tot slot is het ook prijsbepalend of je een standaardmaat kunt gebruiken of dat er moet worden gekozen voor een op maat gemaakte lichtkoepel.

Daglichtkoepel sluit naadloos aan

vlakke lichtkoepel meer lichtOnze persoonlijke favoriet is de vlakke daglichtkoepel. Deze wordt tegenwoordig enorm strak in platte daken verwerkt, wat bijna zorgt voor een soort design look. Dit soort dakkoepels is daarnaast waterdicht, zorgend voor koele ruimtes in de zomer en warmtehoudende kamers in de winter.

Meer info

Wil je meer info over lichtkoepels, surf dan bijvoorbeeld naar Bouw-Handel, waar ze onder meer vierkante of rechthoekige opstanden uit PVC of polyester aanbieden, maar tevens ronde opstanden uit polyester of aluminium, of megatubes voor een schuin of plat dak, een speciaal soort lichtkoepel die meer lichtinval creëert.

Laat jezelf goed informeren over hoe je meer licht krijgt thuis en maak de juiste beslissing voor jouw huis.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram