Wat jouw koffiekeuze vertelt over je persoonlijkheid

Wat jouw koffiekeuze zegt over je persoonlijkheid

Wat jouw koffiekeuze vertelt over je persoonlijkheid

Wat jouw koffiekeuze zegt over je persoonlijkheid? Onze favoriete koffie verklapt meer over ons karakter dan we misschien al dachten.

Wat jouw koffiekeuze zegt over je persoonlijkheid

Koffie drinken doen we al eeuwen. We genieten niet alleen van de smaak van de drank, maar zeker ook van de stimulerende effecten. Anno nu hebben we de keuze uit werkelijk talloze soorten, waarbij iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Maar wat zeggen deze koffievoorkeuren eigenlijk over jouw persoonlijkheid? Niets? Toch wel, zo blijkt uit onderzoek.

Het koffiedrinken kunnen we traceren tot de elfde eeuw. Koffie werd toen voor het eerst vanuit Ethiopië naar het welvarende Arabië gebracht. Al snel verspreidde het drankje zich door de moderne wereld en een aantal eeuwen later, in 1663, werd het eerste koffiehuis in Nederland, te Amsterdam, officieel geopend. De vraag naar koffiebonen nam stelselmatig toe en koffie werd in Nederland een populaire drank.

Alhoewel wij geen traditioneel koffieland zijn, drinken wij in Nederland inmiddels gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie per dag. Waar het ooit een exotisch product was, waar je de hoofdprijs voor betaalde, daar is het nu één van de meest gangbare dranken. Vrijwel iedereen heeft immers thuis een koffieapparaat staan, zoals bijvoorbeeld van Jura. Koffie is zelfs zo gangbaar, dat er door de decennia heen steeds meer soorten zijn ontwikkeld en geïntroduceerd. En iedereen heeft zijn favorieten.

Onderzoek wijst uit: Koffiekeuze vertelt iets over persoonlijkheid

Uit onderzoek door klinisch psycholoog Dr. Ramani Durvasula blijkt dat onze voorkeuren voor wat betreft koffie iets verraden over onszelf. Het soort koffie dat je het liefst drinkt zegt namelijk iets over je persoonlijkheid.

Dr. Durvasula onderzocht 1.000 koffieliefhebbers en keek hierbij of er een correlatie was tussen koffievoorkeuren en persoonlijkheden. En dit verband is gevonden.

Dit zegt jouw koffiekeuze over jouw persoonlijkheid, aldus het onderzoek:

Zwarte koffie
Zwarte koffiedrinkers zijn direct en recht door zee. Ze houden van minimalisme en beschikken over het algemeen over een no-nonsense mentaliteit. Hoewel ze soms lastig kunnen zijn, zijn ze als partner of vriend prettig. Ze hechten waarde aan bepaalde gewoontes en zijn efficiënt en geduldig.

Cappuccino
Cappuccinodrinkers zijn vaak veeleisend. Ze hebben graag de regie in handen en zitten regelmatig tegen het obsessieve aan als het erop aankomt. Tegelijkertijd zijn zij enorm creatief, eerlijk en gemotiveerd. Zij die cappuccino drinken maken snel vrienden, maar raken ook snel verveeld.

Espresso
Dit zijn de harde en efficiënte werkers. Ambities zijn belangrijk en in het leven moeten zoveel mogelijk doelen worden behaald. Ze zijn altijd onderweg en bezig, en vinden punctualiteit, orde en stiptheid essentieel. Espressodrinkers zijn over het algemeen betrouwbaar en loyaal.

Koffie verkeerd
Mensen die koffie met veel melk erin drinken staan bekend om hun zorgzame karakter. Het zijn gevers die zichzelf nog weleens kunnen vergeten. Soms overenthousiast en een open boek voor anderen, zoeken zij graag comfort op.

Latte
Lattedrinkers zijn vaak iets slapper en worden sneller beschouwd als besluiteloze persoonlijkheden. Het zijn echte ‘people pleasers’, die meer dan eens zichzelf te kort doen. Ze hebben een lief karakter en bij twijfel spelen ze vrijwel altijd op safe.

Cafeïnevrije
Koffieliefhebbers die niet goed tegen cafeïne kunnen, drinken cafeïnevrij. Ze zijn graag de baas over eigen leven en obsessief gedrag is ook hen niet onbekend. Sterker nog, perfectionistisch handelen en het letten op details is voor hen vaak tekenend. Ze zijn gevoelig en maken zich snel zorgen.

Frappuccino
Kunnen we frappuccinodrinkers serieus nemen als het gaat om koffiedrinkers? Misschien wel, misschien niet. Ze zijn in ieder geval vaak jong en houden zich bezig met externe factoren (lees: invloeden). Trendwatching is hen, bewust of onbewust, dan ook niet vreemd. Ze kiezen veelal voor de korte termijn-oplossing en niet elke gemaakte keuze is gezond.

Oploskoffie
Oploskoffie is vooral populair onder hen die iets luier zijn aangelegd en niet het beste nastreven.  Zij zijn beter in het uitstellen van allerlei zaken, zijn relaxed en wachten vaak af. Het leven laten ze op zich afkomen en ze hebben weinig oog voor detail.

Welke koffie drink jij het liefst en herken jij je in bovenstaande persoonlijkheidsschetsen?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram