Fisker onthult elektrische off-road-geschikte Ocean Adventure Concept SUV

Fisker Ocean Adventure SUV

Fisker onthult elektrische off-road-geschikte Ocean Adventure Concept SUV

De off-road-geschikte en elektrische Fisker Ocean Adventure Concept SUV is onthuld en komt met een bijzonder breed frame.

Fisker Ocean Adventure SUV

Fisker heeft een nieuwe Ocean Adventure SUV onthuld. Het gaat om een elektrische auto uit de Ocean-lijn van de autofabrikant, goed voor “de meest duurzame auto(‘s) ter wereld”, aldus Fisker. Geprijsd rond de $ 30.000, is de elektrisch SUV bovendien bijzonder betaalbaar. Eerder werd al gespeculeerd dat deze auto een belangrijke concurrent moet worden voor Tesla’s Model Y.

Fisker Ocean-modellen zijn duurzame elektrische SUV’s met een interieur gemaakt van gerecycled materiaal uit de oceaan, zoals gevonden visnetten en plastic. De auto meet 4.640 mm lang en is ontworpen met extra ruimte. De gepatenteerde California Mode-functie verlaagt bijvoorbeeld negen van de glazen ramen voor een gevoel van open lucht – het achterste luikglas kan worden neergelaten om lange voorwerpen, zoals surfplanken, door de opening te plaatsen “zonder te hoeven rijden met een open achterklep”.

De nieuw gepresenteerde Ocean Adventure wordt is de basis geleverd met een breder frame dan zijn tegenhangers binnen de serie. Hij zal daarnaast beschikken over all-terrain banden, fender flares en andere offroad-vriendelijke functies, zoals een schop, een “oplaaddoos” en een reservewiel. Met een vierwielaangedreven configuratie zal de SUV in staat zijn om meer dan 300 pk en een acceleratie van nul tot 100 km/u in minder dan drie seconden te leveren.

De productie van de enorm interessante Fisker Ocean Adventure SUV start naar verwachting in 2021.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram