Breitling heeft zijn 55 jaar oude “Top Time”-horloge nieuw leven ingeblazen

Breitling Top Time

Breitling heeft zijn 55 jaar oude “Top Time”-horloge nieuw leven ingeblazen

De 55 jaar oude Breitling Top Time is opnieuw uitgebracht. Het nieuwe Breitling-horloge ken je wellicht uit de James Bond-film ‘Thunderball’.

Breitling Top Time

Breitling heeft de terugkeer van zijn Top Time Chronograph-horloge aangekondigd. Oorspronkelijk gelanceerd in de jaren ’60, was de Top Time een sporthorloge gericht op een actiever publiek. Voorzien van gewaagde lijnen en speelse ‘Zorro’-wijzerplaat, zagen we het klokje ook terug in de film. Dit horloge werd namelijk beroemd gemaakt door Sean Connery in de James Bond-film Thunderball – alhoewel deze versie niet is uitgerust met een geigerteller.

De nieuwe Top Time is 41 mm groot en herbergt Breitling’s COSC-gecertificeerde Calibre 23-beweging met een gangreserve van 48 uur en een snelheid van 28.800 vph. Het horloge wordt gekenmerkt door zijn tweekleurige wijzerplaat, die zowel de kleine seconde-teller op 9 uur markeert als de 30-minuten-teller op 3 uur.

Georges Kern, CEO van Breitling: “Breitling-liefhebbers hebben altijd genoten van de wijzerplaat van de Top Time. Toen het meer dan 50 jaar geleden werd uitgebracht, was het een horloge dat een jonger publiek aansprak dat zich inzet om te genieten van de vrijheid en de geest van de jaren zestig, en, verbazingwekkend genoeg, blijft het na al die tijd opvallen. De Top Time is een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van ons erfgoed, en we weten dat het zal resoneren met mannen en vrouwen die houden van deze mix van geschiedenis, design en geweldige prestaties.”

Breitling Top Time

Beperkt tot 2000 stuks, wordt de Top Time ook geleverd met een blockchain digitaal paspoort voor authenticiteit. Het paspoort, ontwikkeld met Arianee, bevestigt het eigendom en de authenticiteit van het horloge. Handig voor als de eigenaar het op een dag zou willen verkopen of als iemand het tweedehands wil aanschaffen.

Geïnteresseerden kunnen verwachten dat de nieuwe Breitling Top Time in de komende dagen zal worden uitgebracht in de online winkel van het horlogemerk. Ook de prijs zal dan bekend zijn gemaakt.

Breitling Top Time

Post a Comment

#Volg ons op Instagram