KLUSSEN: 7 keukentrends in 2020 die je kunnen inspireren

keukentrends in 2020

KLUSSEN: 7 keukentrends in 2020 die je kunnen inspireren

Deze 7 keukentrends in 2020 die je kunnen inspireren bij een nieuwe keuken kopen of het verbouwen van de huidige keuken.

keukentrends in 2020

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door iedereen die momenteel de extra vrije tijd aan het klussen besteedt, dan hebben wij nog een extra dosis inspiratie voor je. Vandaag hebben we 7 keukentrends in 2020 die je wellicht wil meenemen binnen de nieuw te kopen of de te verbouwen keuken.

Is jouw keuken toe aan een nieuw gezicht? Of staat er misschien wel een verhuizing op de planning en heb je überhaupt nog geen keuken? Voordat je overgaat tot het uitvoeren van het keukenproject, is het van belang je goed te informeren en inspiratie op te doen over welke mogelijkheden er zijn. Wat betreft het stukje inspiratie hebben wij iets moois, namelijk 7 keukentrends in 2020 die de moeite waard zijn.

Of de voorkeur nu ligt bij luxe keukens of budget keukens, deze trendtips kun je altijd overwegen in te passen.

7 Keukentrends in 2020

De acht trends hieronder zorgen dit kalenderjaar voor een geslaagde look. Maar de tijdloosheid die de stijlen bieden vormen zeker ook een basis voor de komende jaren. En uiteraard kun je enkele trends ook goed combineren, zodat je altijd een keukeninterieur krijgt met een eigen karakter.

Check hieronder in willekeurige volgorde 7 keukentrends in 2020 en creëer jouw eigen design keuken.

1. Koken met inductie voert het gas op

De eerste is een gevoelige, aangezien de Nederlandse overheid de doelstelling heeft geformuleerd dat wij als bevolking in 2050 volledig van het gas af dienen te zijn. Ondertussen omarmt Duitsland het gebruik van gas juist. Of het ons lukt is nog maar de vraag, maar hoe dan ook gaat het gasverbruik omlaag in eigen land.

Wat betreft het keukeninterieur zullen we vermoedelijk vooral overstappen naar koken met inductie. Je ziet de inductieplaat heel veel in inbouwkeukens, maar er zijn inmiddels merken die een traditioneel ogend gasfornuis hebben gebouwd, zonder gas, maar mét inductieplaat. Dit oogt bijzonder fraai, met een klassieke look en moderne werking.

2. Design afzuigkap in het zicht of onzichtbaar

De afzuigkap hangt er vaak verloren bij, met maar één doel. Er zijn echter hele mooie afzuigkappen in eyecatcher designs. Afzuigkappen die stijlvol zijn uitgevoerd, met bijvoorbeeld talloze spotlights. Zo fungeren ze ook nog eens als lamp. Moet je niks hebben van afzuigkappen, dan is een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat iets voor jou.

3. Wees slim en ga voor een smart keuken

Het is geen 2020 zonder slimme keukenapparatuur. We zijn inmiddels zover in de ontwikkeling dat deze kitchen gadgets volwaardig en betrouwbaar zijn. Via bijvoorbeeld een app op de smartphone kun je op afstand ovens voorverwarmen of bijhouden wat de inhoud van de koelkast is. En wat te denken van een kookplaat met een geïntegreerd kookboek, waarbij je stapsgewijs uitgroeit tot een behoorlijke keukenprins.

4. Marmer en andere monumentale invloeden

Marmer in de keuken is niet nieuw, maar het tilt wel ieder keukeninterieur naar een hoger niveau. De luxe uitstraling blijft schitterend! Waar met name wit marmer de afgelopen jaren leidend was, daar vallen zwart, groen en ander donker marmer binnen de keukentrends in 2020. Kun je het betalen, overweeg dan zeker deze prachtige steensoort. Om een monumentale sfeer te creëren voorzie je de keuken van andere natuurlijke materialen, zoals hout, beton en andere rauwe steensoorten, bijvoorbeeld aangevuld met de accentkleuren terra, blauw en groen.

5. De kraan en spoelbak als gouden middelpunt

Nee, natuurlijk hoeft niet de gehele keuken te glimmen van het goud of anders koper. De spoelbak en kraan doen het in goud of koper echter wel enorm goed, en zijn een zeer interessant alternatief voor de veel gezien RVS-varianten. De luxueuze uitstraling is ongeëvenaard en maakt van een anders vaak saai gedeelte in de keuken iets superieur. Zijn een gouden kraan en gouden spoelbak too much? Ga voor een volledig zwarte samenstelling en trek de aandacht op stijlvolle wijze.

6. Brede keukenlades winnen terrein

De keukentrends in 2020 brengen ons ook innovatie op het gebied van opbergruimte in de keuken. De brede keukenlades zijn namelijk al enige tijd in opkomst en dat betekent dat de bovenkastjes steeds vaker verdwijnen. Uiteraard is dit vooral aan de orde als je over veel ruimte beschikt en minder in de hoogte hoeft te werken. Brede keukenlades zijn in ieder geval een stuk efficiënter in te richten en zijn in design strak.

7. Hightech en pastel zijn als peper & zout

Geef je keuken een unieke uitstraling door hightech aanvoelende materialen te combineren met zacht pastel. Denk bij de eerste aan veel spiegelend materiaal, gekleurd glas en lichtreflectie. Combineer dit, middels RVS, chrome en glas, met zachte materialen in pasteltinten en nude, en je krijgt een geweldig sfeervol resultaat. Veel hippe restaurants maken voor hun interieur gebruik van deze combi.

Welk van deze keukentrends in 2020 lijkt jou wel wat?

keukentrends in 2020

keukentrends in 2020

keukentrends in 2020

keukentrends in 2020

keukentrends in 2020

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram