Met de auto op vakantie: Hier moet je op letten met inpakken als we weer mogen reizen

auto op vakantie inpakken tips

Met de auto op vakantie: Hier moet je op letten met inpakken als we weer mogen reizen

Wil je met de auto op vakantie, dan moet je slim en veilig inpakken. Wij hebben een aantal tips waar je op moet letten als we weer mogen reizen.

auto op vakantie inpakken tips

De gezondheid staat uiteraard op één, maar dat betekent niet dat we niet alvast mogen fantaseren over onze volgende trip. Sommigen zullen er te zijner tijd voor kiezen om hun auto comfortabel en veilig te parkeren bij P3 Schiphol, om vervolgens lekker af te reizen naar een tropische bestemming. Anderen pakken echter liever diezelfde auto en duiken de snelwegen van Europa op. Vooruitlopend op die tijd hebben wij alvast een aantal handige inpaktips voor jullie.

Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, dan moet je jezelf voorbereiden op een mini-verhuizing. Er moet voldoende van alles mee en het moet bovendien allemaal passen.

Wij hebben een aantal tips voor je wat betreft het inpakken van je vakantiebenodigdheden.

Met de auto op vakantie: 7 tips voor het inpakken

1. Het begint allemaal met de juiste bandenspanning. Deze is namelijk bepalend voor een veilige reis en is van invloed op het brandstofgebruik en de wegligging van de auto. Bepak je de auto toch zwaarder dan gepland, verhoog dan de spanning om eerder genoemde zaken in orde te hebben.

2. Het zou voor zich moeten spreken, maar we benadrukken het graag: prop je auto niet helemaal vol. We nemen over het algemeen veel mee wat we niet gebruiken, dus probeer vooraf kritisch te zijn op wat je meeneemt. Een bomvolle auto is niet alleen irritant voor de inzittenden, het kan je zicht belemmeren en vraagt bovendien meer van je benzinetank.

3. Je volgepakte koffers plaats je tegen de rugleuning van de achterbank.

4. Andere zware zaken wil je zo laag mogelijk inpakken, zodat je het zwaartepunt van je auto zo laag mogelijk houdt. Mocht je in een ongeluk terecht komen, dan is dit ook veiliger.

5. Heb je bagage die boven de rugleuning van de achterbank uitkomt? Dit is een potentieel gevaar. Zorg ervoor dat het met bijvoorbeeld touw vast is gezet of overweeg een bagagenet. Je wilt niet een zware koffer of tas in je nek krijgen bij een noodrem.

6. Wellicht heb je zoveel bij je of wil je helemaal geen bende in de auto, en kies je daarom voor een dakkoffer. Prima, maar monteer deze in het midden en bepak de koffer louter met lichte spullen. Zoals gezegd, zware zaken wil je in verband met de wegligging zo laag mogelijk in de auto hebben. Doe je toch veel kilo’s in de dakkoffer, dan zal jouw weggedrag worden beïnvloed en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

7. Het voorkomen van spullen proppen is niet alleen belangrijk omwille van praktische redenen als zicht en benzinegebruik, maar ook vanwege het feit dat er simpelweg een maximumgewicht is dat jouw auto kan dragen. Dit vind je op het kentekenbewijs en dien je niet te overschrijden. En alles telt mee, ook de bestuurder en passagiers. Als de auto wordt overbeladen, dan verlies je sneller de controle.

Ga jij met de auto op vakantie, let dan vooraf of bovenstaande tips. Hopelijk kunnen we snel weer de weg op!

auto op vakantie inpakken tips

Post a Comment

#Volg ons op Instagram