De populariteit van de elektrische Tesla Model 3 uitgelegd

Waarom is de Tesla Model 3 zo populair

De populariteit van de elektrische Tesla Model 3 uitgelegd

Waarom is de Tesla Model 3 zo populair? Eind 2019 kon je er niet omheen en ook dit jaar is de elektrische auto interessanter dan in 2021.

Waarom is de Tesla Model 3 zo populair

Hoewel je misschien liever het ronkende geluid van je brandstofmotor hoort wanneer je de auto start, overwegen steeds meer mensen een elektrische auto. Vooral de Tesla Model 3 is populair en laten we eerlijk zijn, de auto ziet er zeker niet verkeerd uit. Waarom is juist deze auto zo populair?

EV’s zijn financieel voordelig

Allereerst is het handig om te weten waarom EV’s in het algemeen stijgen in populariteit. Dit wordt al snel duidelijk als je het financiële plaatje onder de loep neemt. Toegegeven, de aanschafprijs is alles behalve zacht. Maar nadat je je eigen bankaccount geplunderd hebt, kun je in alle rust weer sparen. Het hebben en gebruiken van een elektrische auto kost je namelijk een stuk minder dan een benzine- of dieselauto. We hebben het hier over een halvering. Sowieso vereisen EV’s veel minder onderhoud. Remschijven gaan een stuk langer mee en er is geen motorolie of koelvloeistof die je periodiek hoeft te vervangen.

Geen bpm, wegenbelasting en lage bijtelling
Daarnaast betaal je geen bpm en tot aan 2021 heb je geen omkijken naar de wegenbelasting. Ook geldt er voor elektrische wagens die zakelijk gebruikt worden een lagere bijtelling. Voor volledig elektrische auto’s ligt dit percentage in 2020 op 8% en vanaf een nieuwwaarde van € 45.000,- is dit 22%. Voor auto’s die rijden op benzine, diesel of gas ligt dit percentage altijd op 22%. Scheelt veel geld dus.

Ook is rijden op stroom een stuk goedkoper. Natuurlijk kun je je kosten nog meer drukken door een goedkope energieleverancier aan de haak te slaan of zelf stroom op te wekken. Een goedkope autoverzekering vinden is ook belangrijk. Autoverzekeringen voor EV’s kunnen namelijk wel relatief duur zijn, omdat de accu van de auto zeer kostbaar is.

Tesla Model 3

Vaak herken je een elektrische auto aan zijn hoge crossover. Hoewel sommige autoliefhebbers deze eigenschap appreciëren, hebben anderen er juist helemaal niets mee. De Tesla Model 3 ziet er meer uit als een ‘normale’ auto. Als je het geluid van een accelererende benzineauto er even bij denkt, zou je bijna geloven dat je in een brandstofauto wegrijdt. Daarnaast is de Model 3 sneller dan zijn soortgenoten en heeft deze een prettige wegligging. Tijdens het rijden merk je dat de auto een perfecte balans heeft en veiligheid biedt voor jou en andere  passagiers.

Heb je een gezin? Dan is dit de perfecte EV voor jou. Het is namelijk een ruime auto met een comfortabele zitpositie. Bovendien zou je in theorie op een volle accu 530 km moeten kunnen rijden. In de praktijk is de af te leggen afstand wel een stuk kleiner, maar dit geldt voor alle EV’s. Naast de ruimtelijke indeling en een geweldige performance, geniet je in deze auto ook van een prachtig interieur en een handig 15-inch scherm, waarmee je de meeste functies kunt bedienen. De Tesla Model 3 heeft geweldige eigenschappen die de grote populariteit van dit model probleemloos verklaren.

Overweeg jij elektrisch rijden al?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram