Montblanc doet jaren ’40 herleven met de nieuwste Monopusher-chronograaf met zalmkleurige wijzerplaat

Montblanc Heritage Monopusher Chronograph salmon

Montblanc doet jaren ’40 herleven met de nieuwste Monopusher-chronograaf met zalmkleurige wijzerplaat

De jaren ’40 herleven met de nieuwste Montblanc Heritage Monopusher Chronograph met zalmkleurige wijzerplaat. Wat vind jij van het nieuwe horloge?

Montblanc Heritage Monopusher Chronograph salmon

Montblanc heeft opnieuw in zijn Minerva-archieven gegraven ter inspiratie. Het resultaat is een nieuwste creatie met een opvallende, zalmkleurige wijzerplaat. Maak kennis met de klassieke Heritage Monopusher Chronograph.

Het uurwerk zelf is grotendeels geïnspireerd op de Minerva-chronografen uit de jaren ’40 en ’50, waarbij het ontwerp uit het midden van de vorige eeuw opvalt door de iconische dual-subdial-constructie op 3 en 9 uur. Deze complicaties worden gedragen door een zalmkleurige wijzerplaat, afgewerkt met een korrelig en sunburst-contrast, dat vervolgens is ondergebracht in een modernere 42 mm roestvrijstalen kast met hoogglans. Hierdoor ontstaat de perfecte balans tussen een dresswatch en een sportchronograaf. Uurmarkeringen hebben de vorm van gerhodineerde ronde stippen, met uitzondering van de cijfers op 12 en 6 uur. Ze worden allemaal, met de uren-, minuten- en secondewijzers, verlicht.

In tegenstelling tot zijn Minerva-tegenhangers, die vaak een veel steiler prijskaartje vragen, gebruikt deze Heritage Monopusher een intern automatisch MB 25.12-kaliber, dat is gebaseerd op het Sellita SW 510-uurwerk. Dit komt met een gangreserve van 48 uur en een werking van 28.800 trillingen per uur . Uitgerust met 50 meter waterdichtheid, is het vintage-geïnspireerde stuk vervolgens aangevuld met een zwarte alligatorleren band en een vouwbare roestvrijstalen sluiting.

De zalmkleurige Montblanc Heritage Monopusher Chronograph is beschikbaar voor zo’n € 4.500. Ga naar de website van het merk voor meer informatie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram