Horrorklassiekers ‘Scream’ en ‘Final Destination’ krijgen nieuwe vervolgfilms

scream 5 & final destination 6

Horrorklassiekers ‘Scream’ en ‘Final Destination’ krijgen nieuwe vervolgfilms

De horrorklassiekers Scream en Final Destination krijgen nieuwe vervolgfilms. Ga jij Scream 5 en Final Destination 6 checken?

scream 5 & final destination 6

Waar Scream wordt beschouwd als de aanjager van de heropleving van het teen slasher-genre midden jaren 90, daar wordt Final Destination in 2000 gezien als een succesvolle filmcreatie binnen dit dan weer populaire genre. Beide filmfranchises krijgen nu een vervolg, jaren nadat de laatste hoofdstukken in de bioscoop verschenen.

Scream 5

Volgens berichten is een vijfde project in de gerespecteerde Scream-franchise momenteel in de maak bij Spyglass Media Group. Omdat de film nog in de kinderschoenen staat, moet informatie over de cast, regisseur of het plot nog worden onthuld.

Trouwe fans van de klassieke slasher-serie maken zich wel zorgen, aangezien co-creator Wes Craven in 2015 overleed. Craven, die ook de geest achter A Nightmare on Elm Street was, regisseerde alle vier eerdere films. Er is gemeld dat collega Scream-maker en schrijver Kevin Williamson niet de leiding zal hebben over het aanstaande scenario, waardoor fans zich afvragen of de film doorgaat in het universum van Craven of in een andere setting zal plaatsvinden.

De originele Scream werd uitgebracht in 1996 en was de meest winstgevende slasher-film in de Verenigde Staten tot Halloween in 2018. Het verhaal volgde Sidney Prescott (Neve Campbell), een middelbare scholier die het doelwit wordt van een gemaskerde moordenaar genaamd Ghostface. Prescott blijft het hoofdpersonage in Scream 2, maar wordt vervangen door David Arquette’s Dewey Riley en Courtney Cox’s Gale Weathers in Scream 3, en daarna Emma Roberts’ personage Jill Roberts in Scream 4.

Houdt ons in de gaten voor meer details.

Final Destination 6

Fans van de horrorreeks Final Destination uit de jaren 2000 zullen blij zijn om te horen dat er momenteel een zesde film in de maak is. Van 2000 tot 2011 bracht de franchise vijf films uit, die wereldwijd 656 miljoen dollar opbrachten aan de kassa. Nu, negen jaar na de laatste film, zijn de oorspronkelijke maker Jeffrey Reddick en producer Craig Perry herenigd om aan een nieuwe aflevering te werken.

In een recent interview zei Reddick dat de aankomende film niet echt een reboot zou zijn, en zeker niet alleen een snelle cash-grab zal zijn: “Ik denk dat ‘reboot’ waarschijnlijk een te sterk woord is, het klinkt alsof ze gaan alles veranderen, maar het is absoluut een Final Destination-film”, zei de maker. “Craig is de meester van het bedenken van gekke openingen en decorstukken. Hij heeft me een paar dingen verteld die gaan gebeuren en het gaat heel leuk worden. Het zal niet aanvoelen als een Final-Destination-film om geld te pakken.”

Het duo werpt licht op zijn potentiële plot en onthult dat ze het idee hebben onderzocht om zich te concentreren op first responders, terwijl ze voortdurend worden geconfronteerd met situaties van leven en dood: “We spelen met het feit dat het plaatsvindt in de wereld van de eerste hulpverleners: ambulancepersoneel, brandweerlieden en politie”, aldus Perry. “Deze mensen gaan elke dag om met de dood aan de frontlinie en maken keuzes waardoor mensen kunnen leven of sterven.”

Er is momenteel nog geen regisseur of officiële releasedatum, maar Saw-schrijvers Patrick Melton en Marcus Dunstan nemen beide naar verluidt deel aan het filmproject. Stay tuned voor meer informatie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram