Bruiloft op komst? Let als bruidegom op deze tips voor het trouwkostuum

trouwkostuum tips trouwpak

Bruiloft op komst? Let als bruidegom op deze tips voor het trouwkostuum

Bruiloft op komst en een trouwpak nodig? Let als bruidegom op deze tips voor het trouwkostuum en zorg ervoor dat je er goed uitziet.

trouwkostuum tips trouwpak

Natuurlijk, over het algemeen kijken vrouwen meer uit naar die ene dag dan wij mannen. Helemaal als het gaat om de aankleding van de bruiloft en in het bijzonder de eigen trouwjurk. Dit neemt echter niet weg dat wij er die dag ook goed uit willen zien, want we staan immers letterlijk in het middelpunt van de belangstelling. Belangrijk dus om een goed trouwkostuum te scoren.

Het uitkiezen van een trouwpak vergt best enige inspanning. Er zijn tal van keuzemogelijkheden en je bent niet klaar met alleen een jasje, broek en schoenen. Bovendien wil je dat de speciale dag en de hieruit voortvloeiende foto’s er ook bijzonder uit komen te zien. En hier is nu eenmaal een trouwkostuum nodig met iets extra’s.

Hieronder een serie tips, zodat je iets zekerder van je zaak zult bij tijdens de selectieprocedure van het pak!

Kleur & materiaal van trouwpak

In tegenstelling tot een bruidsjurk, is er voor een heren trouwpak enorm veel variatie in het aanbod. Ze komen in tal van stoffen, kleuren en zelfs patronen, waardoor je dus goed moet nadenken over wat het wordt. Bepaal allereerst voor welke kleur je wilt gaan. En bedenk dan ook of die kleur goed in het geheel past. Een zwart pak is mooi en altijd in stijl, maar voor een bruiloft zijn zachtere kleuren als grijs of blauw ook heel fraai. Voordeel van een van deze kleuren, is dat je het pak ook nog kunt dragen lang na de bruiloft.

Toch is het geen verkeerd idee om een bijzonder trouwkostuum te kopen, speciaal gericht op deze dag. Ga voor een aparte kleur, een trendy patroon of een opvallende stof. Let hierbij trouwens wel op de jaargetijden, want bijvoorbeeld een linnen pak in de winter is not done. Tenzij je natuurlijk trouwt in de Caraïben. In de zomer zijn in ieder geval de lichtere kleuren erg aantrekkelijk, waar je in de winter kunt gaan voor een stevigere stof en warme kleur. In deze periode van het jaar zijn bijvoorbeeld donkerrood en -groen voltreffers.

Pasvorm van trouwkostuum

Het spreekt voor zich dat de pasvorm van het trouwpak in orde moet zijn. Het wordt een lange dag, dus je wilt je comfortabel voelen. Het kostuum moet zich dus naadloos om jouw lichaam sluiten. In dat kader is professionele assistentie geen overbodige luxe. De kans is namelijk groot dat een confectiemaat niet direct 100% voelt, waardoor je er niet aan ontkomt om de boel te laten vermaken. Een goede bruidspakkenwinkel beschikt over een eigen atelier en verleng of neemt zo de boel in. Zij weten bovendien hoe alles moet vallen, zoals broekspijpen en mouwen.

Welke kleur trouwschoenen?

Als je erover uit bent welk pak het wordt, dan komen de schoenen aan bod. Welke trouwschoenen ga je dragen? Het belangrijkste hierbij is de kleur, welke afgestemd wordt op de kleur van het pak. Je hebt hier in principe veel speling, maar onthoud één ding: Nooit bruine schoenen onder een zwart pak!

Extra onderdelen & accessoires bruidegom

Zijn het kostuum en schoeisel klaar, dan ben je er nog niet. Een mooie blouse, bij voorkeur een gilet, de stropdas of strik, en zelfs een goede boxershort staan ook nog op het boodschappenlijstje. Let er ook bij deze zaken op dat de kleuren goed staan bij de rest. Nu zul je in principe voor een wit overhemd gaan en matcht de kleur van de gilet bij het jasje, maar qua stropdas heb je iets meer vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleur die past bij de bruidsjurk. En wat betreft de boxer, zorg ervoor dat deze strak is en niet voor plooien zorgt.

Heb je bovenstaande zaken op orde, dan ben je er bijna. Het enige wat nu nog ontbreekt zijn een riem en/of bretels, waarbij de riem in dezelfde kleur als de schoenen moet zijn, en accessoires zoals manchetknopen, een pochet en goede sokken.

Wat kost een trouwpak?

Laten we vooropstellen dat je wat betreft jouw outfit voor de bruiloft het zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een kostuum te huren. Dit is interessant als je graag een opvallend pak wilt dragen, waarvan je weet dat je het daarna nooit meer draagt. Echter is het onderdeel pasvorm belangrijk en hier kan het weleens aan schorten bij trouwkostuumhuur.

Besluit je een trouwpak te kopen, dan kun je vrij snel richting de duizend euro gaan. Dan heb je wel alles wat je nodig hebt, en als het goed is ook in goede kwaliteit. Ja, je kunt ook kiezen voor goedkope pakken van bekende ketens, maar je krijgt de kwaliteit waarvoor je betaalt.

Als je bovenstaande tips en overwegingen meeneemt, dan gaat het hoe dan ook goed komen. Althans, als je de juiste vrouw hebt uitgekozen om mee te trouwen..

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram