Wat je natuurlijk niet mag vergeten als je dit voorjaar een ‘mancave’ bouwt

goede zitplek mancave

Wat je natuurlijk niet mag vergeten als je dit voorjaar een ‘mancave’ bouwt

Wat je natuurlijk niet mag vergeten in je mancave? Van alles en nog wat, maar in ieder geval zeker niet een goede zitplek.

goede zitplek mancave

We hebben natuurlijk al eerder gepubliceerd over de zaken waar je op moet letten bij het opzetten van je eigen mancave. Aangezien het voorjaar eraan komt en onze kluszenuwen weer beginnen te kriebelen kan het echter geen kwaad om even kort enkele belangrijke punten door te nemen. Resumé!

Laten we voorop stellen dat een mancave ook interessant is op het moment dat je als jonge vent alleen woont. Als je jouw volledige woning of appartement inricht als een mannenhonk, dan is dit natuurlijk verklaarbaar, maar het zorgt wel voor hoofdbrekens op het moment dat je een dame ontvangt. Of sterker nog, ze trekt bij je in.

De mancave is die ene spot in het huis waar je werkelijk alles kunt neerzetten wat past bij jou – en je vrienden – als man zijnde. Van Playboy-posters tot een echte mannenbar, in deze ruimte bepaal jij de regels.

Mancave: Tips & vereisten

Bestemming

Als het moment daar is en de realisatie van de mancave is bepaald, dan begin je uiteraard met de planning. Bedenk eerst welke ruimte geschikt is, zoals de garage, kelder of zolderkamer. Zolang het maar een plek is die volledig kan worden ingericht als jouw domein én die minimale overlast geeft. Stel jezelf ook de vraag of je jouw hobby’s hier gaat uitvoeren, of dat het puur een relaxkamer wordt om met vrienden te chillen.

Nadat je de bestemmingswijziging van de gekozen ruimte hebt doorgevoerd, is het tijd om te denken aan de inrichting.

Mijn domein

Ja, jouw domein dus! Dit betekent dat je echt alles kunt doen wat jij wilt. Of je nu streetart op de muren wilt zien met een bar ervoor of filmposters met een groot scherm, jij bepaalt. Populair is de mini-bar bar met sportmemorabilia. Lekker elke zondag bij jou de wedstrijden kijken met vrienden!

Richting een inrichting

Zoals gezegd, je kunt alles in jouw mancave zetten wat je wilt, maar een aantal facetten mogen niet ontbreken. Je zult wel een soort van logische inrichting moeten creëren. Een bar is leuk, maar je moet wel ergens comfortabel kunnen hangen. Een scherm om voetbal op te kijken is geweldig, maar je zult wel ergens moeten kunnen neerploffen. Een goede zitplek is daarom essentieel en staat eigenlijk wel centraal in je mancave – ook al denk je misschien zelf dat dit dit tafelvoetbaltafel of pooltafel is.

Goede zitplek

Het ontbreken van een goede zitplek behoort tot de meest gemaakte fout bij het maken van de mancave, dus laat dit jou niet overkomen. Ga voor een mooie hoekbank of luie stoelen, en je zit helemaal goed.

Mee met de tijd

Hoe tijdloos je jouw hideout ook inricht, de echte man beschikt over moderne gadgets. Of het nu een flitsende beamer is, een knallende speakerset of de laatste gameconsole, jouw mancave moet kunnen voorzien in de ultieme mannenervaring.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram