6 Redenen om het gebroken scherm van je telefoon snel te laten maken

gebroken scherm telefoon maken

6 Redenen om het gebroken scherm van je telefoon snel te laten maken

Is het scherm van jouw smartphone kapot? Check snel deze 6 redenen om het gebroken scherm van je telefoon z.s.m. te laten maken.

gebroken scherm telefoon maken

Wij weten uit ervaring dat het intact houden van het scherm van een smartphone een verdomd lastig iets kan zijn. Door de de eigen onhandigheid of die van een ander sneuvelen jaarlijks duizenden smartphoneschermen, als het niet meer is. Velen onder ons wachten met repareren en lopen rond met een gebarsten scherm. Is dit verstandig? Absoluut niet!

En wel om onderstaande 6 belangrijke redenen is het allesbehalve raadzaam om lang door te gaan met een telefoonscherm dat kapot is. Het maakt hierbij niet eens heel veel uit of je scherm een beetje kapot is of voor meer dan 50%, je komt in aanmerking voor dezelfde problemen. Lees maar even mee.

6 Redenen om een gebroken scherm z.s.m. te laten maken

Een gebroken scherm is bijzonder irritant en kan voor meer problemen zorgen dan je aanvankelijk denkt. Niet alleen zal de leesbaarheid minder worden, ook jouw data zoals foto’s, video’s en gesprekken zijn in gevaar. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus of je nu iPhone 11 cases of hoesjes voor HUAWEI of Samsung nodig hebt, schaf ze aan en gebruik ze.

1. Reparatie is vaak gratis

Laten we beginnen met het feit dat veel mensen hun telefoon hebben verzekerd tegen schade en dus de reparatiekosten kunnen declareren. Dit betekent dat de 6 redenen hieronder allemaal kunnen worden vermeden. Heb je jouw telefoon in huis laten vallen, dan maakt het niet eens uit of je een aanvullende telefoonverzekering hebt, want je kunt dan aanspraak maken op je inboedelverzekering. Hetzelfde geldt voor een smartphone die op vakantie schade oploopt. Benader je reisverzekering. Schade door iemand anders? Doe een beroep op diens aansprakelijkheidsverzekering.

 

2. Scherpe glasstukjes

Wellicht bestaat jouw schade in het begin hooguit uit enkele scheurtjes. Vergis je niet, dit is geen basis om te denken dat repareren voorlopig niet hoeft. Door het gebruik van het toestel zullen steeds meer kleine, scherpe stukjes glas los komen te zitten en dit kan vervelende gevolgen hebben. Lig jij weleens met je telefoon in bed? Pas maar op dat er geen glassplinter in je oog komt.

3. Waterschade

Ja, de nieuwste telefoons van tegenwoordig zijn waterdicht, en dat is handig voor de ‘onhandigen’ onder ons. Op het moment dat het scherm echter sneuvelt, dan komt deze eigenschap te vervallen. Als het scherm kapot is dan is de kans vele malen groter dat er water in het toestel komt. En vocht dat binnenin de smartphone zit en in aanraking komt met het moederbord zorgt voor onomkeerbare schade. Niet alleen heb je dan te maken met kapotte onderdelen, ook kan data verloren gaan, zoals foto’s en chatgesprekken.

4. Stof & vuil

Evenals bij waterschade, kunnen ook stof en vuil zorgen voor vervelende schade in het toestel. Dankzij een kapot scherm en bijbehorende openingen weten bijvoorbeeld stof, zand en ijzervijlsel jouw telefoon binnen te drinken. Met name gevoelige onderdelen als camera’s en accu’s zijn erg kwetsbaar wat betreft stof en vuil. Daarbij kunnen ook andere onderdelen slijten en daardoor sneller aan vervanging onderhevig zijn. Kost je dus alleen maar extra geld!

5. LCD onder glasplaat kwetsbaar

De glasplaat bovenop beschermt ook het LCD-scherm eronder. Het is in feite een glasplaat die over een dunnere glasplaat is geplaatst. Is de bovenste laag kapot, dan wordt die eronder automatisch kwetsbaarder en gevoelig voor schade. Je begrijpt dat de vervanging van het LCD-scherm én het normale telefoonscherm extra vervelend zijn.

6. Voorkomen is beter..

Ja, ook dan genezen, maar dat bedoelen we niet. Een fatsoenlijk ogende telefoon staat representatiever. Als jij een belangrijke afspraak hebt en je legt een armoedig ogend toestel neer, dan maakt niet geen goede indruk. Natuurlijk, als het gisteren is gebeurd dan heb je wellicht nog geen tijd gehad. Maar als je de week erna met diezelfde persoon een afspraak hebt en je telefoon heeft nog steeds een gebroken scherm, dan krijgt diegene een bepaalde indruk van je. En die is niet per sé positief.

Laat het gebroken scherm van je smartphone gewoon lekker zo snel mogelijk maken en voorkom problemen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram