3 Redenen waarom golf misschien wel de sport voor jou is

waarom golf

3 Redenen waarom golf misschien wel de sport voor jou is

Waarom zou je golfen? Wij hebben een drietal belangrijke punten voor je op een rij gezet waarom golf misschien wel jouw sport is.

waarom golf

Golf heeft de reputatie dat het een elitaire sport is voor wat oudere en rijkere heren. Nu is het inderdaad zo dat de golfsport ook door veel ouderen wordt beoefend, maar de laatste jaren is golf steeds populairder geworden onder jongere mensen. Golfen is aan te raden om meerdere redenen, waarbij we de drie belangrijkste hebben opgesomd.

Waarom golf?

Goed voor de fysieke conditie

Het terrein waar je golft is meestal enkele hectares groot. Dit geeft je een enorm speelveld en dit houdt ook veel kilometers lopen in. Tenzij je niet zo van het lopen bent en een golfkar pakt, maar dan profiteer je ook niet van een verbetering van de fysieke conditie. Naast het vele lopen vereist de golfswing beweging waarvoor je het hele lichaam moet inzetten. Ten eerste je armen, maar zeker ook je benen en rug. Je krijgt tijdens een dagje op de golfbaan behoorlijk wat beweging. Niet voor niets dus dat er veel ouderen golfen. Het grote voordeel is namelijk dat je wel veel beweegt, maar dat je je hiervoor niet in het zweet hoeft te werken.

Voor het opbouwen van een goede fysieke conditie maakt het niet uit of je nu sprint, hardloopt of wandelt, zoals bij golf het geval is. Je moet het wel erg bont maken als je bij het golfen ernstige blessures wilt oplopen.

Goed voor de mentale conditie

Naast flinke fysieke training kost golfen ook de nodige mentale inspanning. Golfen biedt namelijk voortdurend een mentale uitdaging, omdat je continu voor een dilemma’s komt te staan en je zelf voor een creatieve oplossing moet zorgen. Bij andere balsporten rolt de bal in een bepaalde richting of neemt iemand anders de bal over. Bij golf ligt de bal in het gras rustig op je te wachten totdat jij met een oplossing komt. De mentale denkvaardigheden die je tijdens het golfen moet inzetten worden over het algemeen echter niet per sé gezien als belastend, maar als ontspannend. In combinatie met lichamelijke beweging is golf echt een sport voor mensen die last hebben van stress en even willen ontspannen.

Overigens wordt het golfers mentaal iets gemakkelijker gemaakt met nieuwe innovaties en technische snufjes. Met een sim only kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een speciaal golfhorloge. Met het oog afstanden inschatten hoeft niet meer. Met internet en GPS geeft je horloge exact de afstand en locatie aan en kan er zelfs een plattegrond van de green worden gegeven.

Goed voor de sociale contacten

Last, maar zeker not least, zijn er maar weinig sporten die je gezellig keuvelend kunt beoefenen en waarbij je het helemaal niet over de sport zelf hoeft te hebben. Juist daarom wordt golf in het zakelijk circuit veel gebruikt door zakenlieden om hun netwerk te onderhouden of uit te breiden. Golf biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en na het golfen kun je verder socializen in het restaurant of aan de bar van de golfclub. Een voordeel dat veel golfers ook prettig vinden is dat je er altijd modieus bijloopt en niet in zweterige sportkleding hoeft te lopen.

Dus waarom golf? Fysieke inspanning, mentale ontspanning en relatiebeheer!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram