VIDEO: Een eerste blik op Pagani’s €5M kostende Imola Hypercar

Pagani Imola

VIDEO: Een eerste blik op Pagani’s €5M kostende Imola Hypercar

We hebben een eerste blik op de Pagani Imola met 827 pk. De nieuwe video toont de €5 miljoen kostende hypercar in actie.

Voor het eerst aangekondigd in september vorig jaar, heeft de Italiaanse supercar-maker Pagani eindelijk zijn langverwachte Imola-hypercar onthuld, inclusief meer informatie over diens verbluffende specificaties.

De nieuwe hypercar van Pagani heeft zijn naam te danken aan het Autodromo Enzo e Dino Ferrari-circuit in Imola, Italië, net buiten Bologna, en heeft een behoorlijk prijskaartje van € 5 miljoen.

Tijdens zijn onderzoeks-, test- en validatiefase bracht de machine ongeveer 6.000 kilometer door op het legendarische circuit, volgens het bedrijf trots vermeld als het meest rigoureuze afstemmingsproces voor welk van zijn voertuigen dan ook. Ten behoeve van onder meer zijn achterwielaandrijving, heeft de Imola onder de motorkap een enorme 5.980 cc twin-turbo V12 afkomstig van Mercedes-AMG, die in staat is om een ​​ongelooflijke 827 pk op te wekken. Aan de buitenkant ziet de baangerichte racer er net zo agressief uit, maar zijn elegantie wordt vaak onderbroken door verschillende deflectors en inlaten op de body om zo de aerodynamische functie te vergroten.

Zoals de oprichter en hoofdontwerper van het bedrijf Horacio Pagani zelf zei: “We kunnen niet zeggen dat het een elegante auto is. We wilden een efficiënt voertuig”. En efficiëntie is wat ze hebben bereikt. De Carbo-Titanium HP62 G2 en Carbo-Triax HP62-materialen die zijn gebruikt voor de constructie van zijn monocoque body, en gecombineerd met een lichtgewicht verf bekend als Acquarello Light, hebben de auto lichter gemaakt, waardoor de Imola op slechts 1.246 kg uitkomt, meer dan 90 kg lichter dan zijn Huayra-coupé.

Helaas, voor hen die geïnteresseerd zijn in de Pagani Imola, er zullen slechts vijf van deze racers worden gemaakt, en ze zijn allemaal al gekocht..

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram