Tenjaku verkoopt echte Japanse whisky voor slechts $40

Tenjaku Whisky japan

Tenjaku verkoopt echte Japanse whisky voor slechts $40

Tenjaku verkoopt Japanse whisky voor slechts $40 per fles. Kan dit merk het gat vullen dat Suntory’s Toki whisky heeft achtergelaten?

Tenjaku Whisky japan

Japanse whisky is in de afgelopen steeds populairder geworden en dat betekent dat je een premium prijs betaalt om wat in handen te krijgen. Maar voor het eerst sinds lange tijd is er een Japanse whisky die iedereen zich kan veroorloven. Maak kennis met Tenjaku whisky.

Tenjaku gaat verder waar Suntory vier jaar geleden stopte met hun Toki-whisky en introduceert een whisky van minder dan US $ 40, die overal beschikbaar moet worden gemaakt.

De Tenjaku whisky is gebotteld op 80-proof, ofwel 40% alcohol, en bestaat uit een mix van maïs en malt whisky’s die drie tot vijf jaar hebben gerijpt in bourbonvaten. Mastermixer Kenji Watanabe is verantwoordelijk voor de whisky en Tenjaku bevestigt dat de whisky in Japan wordt gedistilleerd, gerijpt en gemengd. Bij diverse andere ‘producten uit Japan’ wordt vermoed dat deze zijn geïmporteerd naar Japan, waar ze vervolgens worden gemengd, gebotteld en gelabeld als een Japanse whisky.

Het drankje heeft een unieke smaak, beschreven als “duidelijk, precies en symmetrisch”. De whisky bestaat uit 86 procent maïs en 14 procent gerst, waarvan de korrels lokaal worden verkregen aan de voet van Mt. Fuji.

Het is nog niet duidelijk wat Tenjaku precies van plan is voor de Europese en Nederlandse markt, maar we verwachten de drank over niet al te lang hier. En anders bestel je online natuurlijk een flesje om te importeren.

Tenjaku Whisky japan

Post a Comment

#Volg ons op Instagram