Deze nieuwe hotspots in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam moet je eens bezoeken

hotspots restaurants amsterdam utrecht rotterdam

Deze nieuwe hotspots in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam moet je eens bezoeken

Nieuwe food & drinks hotspots in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam: Meneer Potter, NODA, Di Vicini, Ven Amsterdam en Deus Ex Machina.

hotspots restaurants amsterdam utrecht rotterdam

Net als de bloemen in het voorjaar, verschijnen er vóór de zomer ook regelmatig nieuwe restaurants en hotspots in ons land. Wij hebben een aantal insights voor je op een rij gezet, waarbij onderstaande plekken net nieuw zijn of binnenkort hun deuren openen. Van Amsterdam tot aan Utrecht en Rotterdam, deze horecatenten kun jij gerust op jouw must-visit-lijstje plaatsen.

Nieuwe hotspots in Utrecht: Meneer Potter en NODA

De bruisende Neude is voor velen een begrip, en de komst van twee nieuwe pareltjes zal dit charmante plein in de Domstad binnenkort alleen maar nog sprankelender maken. Het voormalig postkantoor bleef voor lange tijd akelig donker, maar daar komt op 13 maart verandering in. In de nieuwe Centrale Bibliotheek van Utrecht openen de horeca-gelegenheden NODA en Meneer Potter hun deuren.

Daar waar je bij het huiselijke stadscafé Meneer Potter terecht kunt voor die typische Utrechtse gezelligheid, een smaakvol gerecht of een heerlijk bakkie koffie tijdens het studeren, daar verwent restaurant NODA je met een groot scala aan internationale gerechten, inclusief een prachtig uitzicht over de Oudegracht.

Vanaf de opening op vrijdag 13 maart pakt de Bibliotheek Neude uit met twee weken lang feest. Alle activiteiten tijdens de feestweken zijn gratis, zodat iedereen de nieuwe Bibliotheek kan verkennen, ontdekken en uitproberen. Zien zij jou tijdens de opening?

Meneer Potter en NODA utrecht

Ovenverse pizza’s in Rotterdam: PizzaBar Di Vicini

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen. Dit is na Osteria Vicini en Fratelli di Vicini alweer het derde restaurant van de Monte Bianco Groep.

Waar je bij Fratelli geniet van het intieme Italië en families bij Osteria Vicini hoog in het vaandel staan, is de PizzaBar de plek voor een spontane ontmoeting aan de bar onder het genot van een ovenverse pizza. Dun, knapperig, fluffy, glutenvrij of gewoon van de plaat; hoe je jouw deeg ook wilt, de pizza’s met smeuïge mozzarellakaas als finishing touch zijn allemaal even smaakvol.

Zodra je binnenstapt word je begroet door de geur van versgebakken pizza’s en het zacht gekleurde interieur. De grote ramen, licht eikenhouten tafels met messing accenten en de originele stenen vloer uit 1928 brengen het geheel tot leven. Het voorste gedeelte van het restaurant bestaat uit een bar met 28 zitplaatsen en zorgt voor een ongedwongen en huiselijke sfeer. Een Aperol Spritz met een plankje handgesneden prosciutto en olijven, verrassende salades, het kippetje van de grill of een (vegan) afhaalpizza; bij de PizzaBar kan het allemaal!

PizzaBar Di Vicini

Rooftop restaurant bij Amsterdam Sloterdijk: De bovenste verdieping van Ven Amsterdam wordt TABU

Het staat vlakbij Station Sloterdijk en doemt vanaf de snelweg al op. In het gebouw dat voor velen bekend staat als het voormalige KPN-gebouw en waar een poosje geleden op de bovenste verdieping nog servers stonden te verstoffen, komt vanaf het voorjaar 2020 een waanzinnig rooftop restaurant. Een te gekke transformatie die chef Tomer Agay en Uri Lahav voor hun rekening nemen. De heren zijn tevens de oprichters van het succesvolle en altijd afgeladen restaurant Santa Katarina in het bruisende Tel Aviv.

Reken er maar op dat culinaire liefhebbers bij TABU heel gelukkig van gaan worden. En ook iedereen die op een zomerse avond een cocktail wil doen op het balkon zal hier volop genieten. Mede dankzij een prachtig uitzicht. Uitkijken op Amsterdam kan trouwens het hele jaar door, want de ruimte is omgeven door ramen tot aan het plafond. Het design van het restaurant komt bovendien van Piet Boon en maakt het geheel af. Dit belooft een plek te worden waar je straks vele avonden wil doorbrengen.

tabu ven amsterdam

Een stukje Bali, Kaapstad en LA in Amsterdam: Deus Ex Mchina

Oké, een klein beetje smokkelen mag, toch? Want deze plek binnen de nieuwe hotspots moeten we met je delen voor het geval je het nieuws gemist hebt. Sinds een paar maanden is Deus Ex Machina neergestreken in Amsterdam. Iedereen die op Bali is geweest kent het begrip Deus waarschijnlijk wel, maar ook in bijvoorbeeld Kaapstad en LA is het merk te vinden. En sinds kort hebben ze dus ook een eigen Wat of Why in onze hoofdstad. De Wat of Why is één van de Deus tempels en vind je aan Herengracht 88. Dus ga binnenkort zeker even langs bij deze Amsterdamse tempel voor een koffie, ontbijtje, lunch of diner. Maar ook voor feestjes ben je hier aan het juiste adres.

Wil je graag up-to-date blijven? Houd dan hun Facebook pagina vooral in de gaten.

deus ex machina amsterdam

Post a Comment

#Volg ons op Instagram