Ducati onthult zijn meest krachtige motor tot nu toe

Ducati Superleggera V4

Ducati onthult zijn meest krachtige motor tot nu toe

Ducati heeft zijn meest krachtige motor tot nu toe onthuld. De nieuwe Ducati Superleggera V4 beschikt over maar liefst 234 pk.

Ducati Superleggera V4

Twee jaar na het debuut van de Panigale V4 heeft Ducati opnieuw zijn grenzen weten te verleggen. Met de onthulling van de nieuwe Superleggera V4, is er nu een nieuwe motor die de titel ‘krachtigste motor van de Italiaanse motorfabrikant ooit’ mag dragen.

Met meer dan 20 pk meer dan zijn voorganger, is de Desmosedici Stradale R-motor van de Superleggera in staat tot 220 pk in de standaardconfiguratie en maar liefst 234 pk wanneer hij is uitgerust en afgestemd op de baan. Hij is ook bijna 16kg lichter dan de Panigale, uitkomend op 159 kilogram dankzij het uitgebreide gebruik van koolstofvezel, titanium en magnesium. Het belangrijkste is dat het de enige legale motor is die verkrijgbaar is met een chassis van koolstofvezel, koolstof wielen en en koolstof achterbrug.

Wat de vering betreft, werkt het Italiaanse merk opnieuw samen met Zweedse experts Öhlins voor de pressurized vork, lichtgewicht aluminium vorkbodems en een titanium schokdemperveer. Brembo-remmen met Stylema R-remklauwen ronden de tweewielracer af, samen met Akrapovič-uitlaten, die variëren tussen de straat- en de baanversies.

Beperkt tot slechts 500 stuks – allemaal afzonderlijk genummerd – zal de nieuwe Ducati Superleggera V4 ergens in juni beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar de website van de motorfabrikant.

Ducati Superleggera V4

Ducati Superleggera V4

Ducati Superleggera V4

Ducati Superleggera V4

Post a Comment

#Volg ons op Instagram