Nike lanceert na doorslaand succes nieuw voetbalshirt voor Nigeria – en de VS & Zuid-Korea

Nike 2020 voetbalshirt van Nigeria

Nike lanceert na doorslaand succes nieuw voetbalshirt voor Nigeria – en de VS & Zuid-Korea

Nike heeft het nieuwe 2020 voetbalshirt van Nigeria, de Verenigde Staten en Zuid-Korea gelanceerd. Wordt het shirt van de Afrikanen opnieuw een succes?

Nike 2020 voetbalshirt van Nigeria

Nike heeft zojuist de nieuwste voetbaltenues onthuld die in 2020 door Nigeria, Zuid-Korea en Team USA zullen worden gedragen. Met name voor het voetbalshirt van Nigeria is extra aandacht, nadat he vorige felgroene shirt een enorme hit werd onder fans en streetwear fans.

Elk van de bovengenoemde teams zal worden gekleed in fraaie thuis- en uit-tenues, gekleed in opvallende tinten, gewaagde handgetekende prints en custom lettertypen die voetbal moeiteloos combineren met kunst. Bovendien viert elk shirt de unieke geschiedenis en culturen van hun nationale teams, en wordt gebruik gemaakt van verschillende halslijnen, mouwen, manchetten en logoplaatsingen.

Voor Team USA zal het de eerste keer zijn dat de “States” het shirt zal sieren, waarbij de tekst prominent terugkomt, zoals op de achterkant van het uitshirt en de achterkant van de sokken. Het thuisshirt heeft de witte basis aangevuld met blauwe en rode details. Nike’s Futura-logo verschijnt op de linkerborst en op de sokken; de VS is het enige land die deze versie van het Nike-logo op hun 2020-shirt ontvangt. Het blauwe uitshirt heeft een camouflageachtige print op de voorkant, terwijl spatten rood aan de zijkanten worden gevonden.

Nigeria hoopt de hype van zijn 2018-shirt nieuw leven in te blazen.  Het voetbalshirt van Nigeria werd destijds wereldwijd meer dan 3 miljoen keer verkocht. Ditmaal combineert het tenue van Nigeria opnieuw de traditionele esthetiek van een agbada-gewaad met modern voetbalontwerp, door een handgetekende print te gebruiken. In plaats van de gebruikelijke linker- en rechterborstplaatsing, zijn de teambadge en Nike’s Swoosh-insignes in het midden geplaatst. Het uitshirt is geïnspireerd door Onaism, een traditionele artistieke beweging die centraal staat in Nigeriaans design en ambacht.

Tot slot speelt Zuid-Korea als Aziatische krachtpatser in op zijn levendige cultuur en Hallyu. Het voetbalshirt voor thuiswedstrijden heeft een golvend patroon, bestaande uit de trigrammen van de nationale vlag, terwijl het uitshirt is gekleed in een witte tijgerprint, een dier dat sterk is geassocieerd met Koreaanse mensen en de Koreaanse cultuur. Het embleem van Zuid-Korea is ook nieuw, met een geometrische witte tijger.

In de komende periode zal Nike meer voetbalshirt onthullen voor de andere landen die bij het merk onder contract staan.

Nike 2020 voetbalshirt van Verenigde Staten

Nike 2020 voetbalshirt van Amerika

Nike 2020 voetbalshirt van zuid-Korea

Nike 2020 voetbalshirt van Zuid-Korea

Nike 2020 voetbalshirt van Nigeria

Nike 2020 voetbalshirt van Nigeria

Post a Comment

#Volg ons op Instagram