CURAÇAO: ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa is een verborgen parel met uitstekende ligging

ACOYA Curaçao Resort recensie

CURAÇAO: ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa is een verborgen parel met uitstekende ligging

Voor een serie reispublicaties reisden wij af naar de Caraïben. Wij ontdekten onder meer ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa voor een review.

ACOYA Curaçao Resort recensie

Op vijf minuten van het geliefde strand Mambo Beach en gelegen aan de voet van de Vredenberg, vind je het luxueuze ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa. Deze enigszins verborgen parel belooft een relaxte atmosfeer en zou met zijn ligging weleens de ideale uitvalsbasis voor een vakantie op Curaçao kunnen zijn. Wij bezochten het Caribische resort en ontdekten al snel dat we eigenlijk niet meer weg wilden.

De naam ‘ACOYA’ is een variant op het Japanse woord “akoya”, wat parel betekent. Als wij arriveren bij de uitnodigende poorten van het resort, dat heerlijk centraal tussen Willemstad en Jan Thiel ligt, ontdekken wij al snel waarom diens naam zo toepasselijk is. Deze plek is met zijn fraai ogende villa’s, het vele groen en het centraal gelegen zwembad dat wordt omringd door de bar en restaurants, stiekem het mooiste dorpje van het Caribische eiland.

ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa: Zen in de zon

Het zonnige hotel heeft een smaakvolle mix van luxe Caribische en vooral rustgevende stijlen, waarbij grote Boeddha-beelden goedkeurend op het terrein hebben plaatsgenomen. Bloeiende bloemen en perfect gemanicuurde tuinen geven direct een gevoel van kalmte. Tel hier het kleine meer bij op – dat bruist van leguanen, vogels, eenden en schildpadden – en je drukke, dagelijkse leven verdwijnt helemaal naar de achtergrond. Er zijn genoeg plekken voor gasten om ​​lekker te zitten of te liggen, waarbij een plekje aan het uitgebreide zwembadcomplex, met uitzicht op het meer, al snel voor herhaling vatbaar is.

Het interieur van de algemene ruimten is gepolijst en aantrekkelijk. Zo heeft de luchtige, natuurlijk verlichte openluchtlobby van het hotel een receptie met marmeren blad, een flatscreen-tv (afgestemd op CNN, mocht je het nieuws toch even willen checken), luxe leeuwpotige clubstoelen en lederen Art-Deco fauteuils met wervelende lijnen. Loop je hier doorheen, dan kom je uit bij het terras en de met hout omzoomde pooldeck.

Alle paden bij ACOYA leiden in feite naar het hart van het resort, met het blauw ogende zwembadwater tussen de talloze palmbomen. Gelijk maar een fruitige cocktail aan de bar?

ACOYA Curaçao Resort recensie

Van villa’s met privézwembad tot ruime suites

ACOYA staat bekend om zijn uitstekende luxe en comfort, gecombineerd met rust en zeker ook veiligheid. Alles is omheind en beveiligd, dus dat geeft een prettig gevoel.

Er is een breed scala aan verblijfsopties om uit te kiezen, die kunnen worden onderverdeeld in traditionele kamers, suites en villa’s. Ondanks verschillen in grootte, is het uiterlijk over de hele linie hetzelfde. Verwacht veel witte en crèmetinten te zien, inclusief koele tegelvloeren. Een beetje kleur komt in toepasselijk gebruikte kunst aan de muur en meubels bestaande ​​uit wit-en-eiken, zoals bijzettafels, minimalistische banken en stoelen in grijze tinten.

De suites in het hoofdgebouw, waar wij verbleven, hebben een groot buitenbalkon en kijken uit op de zwembaden en het meer. De villa’s zijn daarentegen ondergebracht in vrijstaande of duplex-achtige gebouwen met uitzicht op de tuinen of het meer, met uitzondering van de 3-Kamer Villa’s, die een eigen, met tuin omgeven zwembad hebben. De kameropties komen in een standaard en een deluxe variant en zijn vergelijkbaar met reguliere hotelkamers.

ACOYA Curaçao Resort recensie

De mooiste opties voor een dromerige vakantie naar Curaçao zijn natuurlijk de suites en villa’s, die variëren van één tot vier slaapkamers. Ze hebben een woonkamer met een flatscreen-tv met kabel, salontafels, grote eettafels en foto’s van het azuurblauwe water van Curaçao of fotocollages met Aziatische thema’s van Boeddha en lotusbloemen aan de muren.

Vaker wel dan niet mengen de open plattegronden van deze verblijven de woonkamer en keuken; waarbij de keuken is gevuld met alle benodigdheden van thuis: koelkast, oven, elektrisch fornuizen, magnetron, broodrooster, koffiezetapparaat en waterkoker. Sommigen hebben zelfs een vaatwasser – een extra handigheid voor de vele gasten van ACOYA die zichzelf wensen te bedienen. Deze units beschikken daarnaast over een gemeubileerd balkon terras of patio, dus je kunt heerlijk een ijskoude Amstel Bright uit je koelkast pakken en buiten in je eigen luie stoel genieten van het zonnetje.

Kingsize bedden zijn standaard en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisjes, strijkijzers en strijkplanken, en gratis WiFi. Televisies in alle verblijfscategorieën beschikken over 40-inch flatscreens en ook standaardkamers hebben minikoelkasten en koffiezetapparaten. De betegelde badkamers zijn strak en modern, met regendouches en – in sommige villa’s – dubbele wastafels. Lotion, shampoo, conditioner, douchegel en zeep zijn inbegrepen, net als haardrogers en grote spiegels.

ACOYA Curaçao Resort recensie

Faciliteiten op het resort

ACOYA Curaçao Resort biedt alle voorzieningen die je mag verwachten, al heeft het geen eigen strand. Het resort biedt daarom een gratis pendeldienst naar het populaire Mambo Beach, inclusief toegangspassen, dat op hooguit 5 minuten rijden zit. Strandhanddoeken zijn hierbij trouwens eveneens gratis. Dat er geen eigen strand is, is overigens allesbehalve vervelend. Hoogtepunt zijn namelijk zonder twijfel de zwembaden van het hotel, met onder meer een infinity pool, een koud-water-jacuzzi en een kinderbad.

Het zwembadgedeelte is omringd door een houten terras, bruine klinkers en gebleekte koraalrotsen, verrijkt met rotan ligstoelen en overdekte cabana’s. Voor degenen die een beetje meer activiteit zoeken, heeft het hotel een uitstekende fitnessruimte. Alhoewel compact, vind je hier Cybex-gewichtsmachines, hometrainers, elliptische machines, losse gewichten en kettlebells. De grote ramen houden de gym verlicht en bieden uitzicht over het meer. Als je goed oplet tijdens het rennen op de loopband, dan kun je zelfs reusachtige leguanen voorbij zien sjokken over de houten promenade langs het water.

ACOYA Curaçao Resort recensie

The Kitchen, een van de restaurants van het hotel, serveert drie maaltijden per dag vanaf de overdekte zitplaats buiten, met uitzicht op de infinity pool. Het buffetontbijt vind je hier en dien je apart bij te boeken – maar komt wel inclusief vers brood dat ter plaatse wordt gebakken. De nabijgelegen bar heeft een Europese koffiemachine die maar net in een kofferbak past en koffie wordt hier minstens zo serieus genomen als cocktails. Brews van over de hele wereld, waaronder Italiaanse en Franse koffie, zijn hier beschikbaar.

Mocht je next level willen relaxen, dan is ZENOYA Spa & Wellness Center iets voor jou. Hier vind je allereerst een uitgebreid aanbod aan massages, zoals Zweeds, Deep Tissue, Hot Stone, Thai Herbal en zelfs Zero Gravity. De menukaart biedt daarnaast ook facials, manicures & pedicures, waxen, visagie en kappersdiensten.

Het hotel organiseert tot slot zelf meerdere keren per week muziekevenementen, host bruiloften en beschikt over ruimtes voor vergaderingen. Daarnaast kan de receptie autoverhuur en gratis pendeldiensten naar het strand of het centrum van Willemstad regelen, en is er een wasservice beschikbaar. WiFi is gratis in het hele hotel en er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid op het omheinde terrein. Villa’s hebben parkeergelegenheid aan de voordeur.

ACOYA Curaçao Resort recensie

Alles in de buurt

De ogenschijnlijk afgelegen locatie en sfeer van ACOYA Curaçao Resort zijn perfect voor de vakantieganger die er even helemaal tussenuit wil. De drukte en het toerisme van een strand zit hier op slechts vijf minuten rijden, maar voelt als een eeuwigheid uit de buurt. Wat dat betreft is ontspannen hier gegarandeerd.

Buiten het resort begeeft zich niet heel veel op loopafstand, dus om alles te verkennen adviseren wij een auto, taxi of ritje met de gratis shuttleservice van het hotel. Het hotel ligt op 25 minuten rijden van de internationale luchthaven Hato en op slechts 10 minuten van Punda, de gerestaureerde koloniale binnenstad van Willemstad. Tegenover dit schilderachtige gebied ligt Rif Fort, een voormalig Nederlands fort op Otrobanda dat nu vol winkels en restaurants zit. Tussen Otrobanda en Punda vind je de beroemde pontjesbrug.

Veel van de musea van de stad – waaronder het antropologische Kura Hulanda en het Curaçao Museum – dat de geschiedenis van het eiland behandelt en is gevestigd in een historisch militair ziekenhuis – liggen op een kwartiertje rijden van het hotel. Mambo Beach, een privéstrand waar het hotel gratis passen voor aanbiedt, ligt zoals eerder vermeld op vijf minuten rijden of is bereikbaar met een shuttle van het hotel, net als de dichtstbijzijnde supermarkt. Het populaire Jan Thiel Beach ligt op ongeveer 15 minuten rijden afstand. Binnen een kilometerstraal van 5 a 10 vind je talloze eetgelegenheden.

ACOYA Curaçao Resort recensie

Boeken bij ACOYA Curaçao Resort

Wij hebben ontzettend genoten van onze enorme suite en dit fantastische resort, dat qua faciliteiten en ligging meer dan perfect is. Het is de ideale uitvalsbasis om het Curaçao te ontdekken en beschikt over alle luxe die wenselijk is. Mocht je dit prettig vinden, dan is jouw ACOYA experience als all-inclusive vakantie te boeken.

Boek hier jouw vakantie naar Curaçao en kies met een gerust hart voor ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa.

Geniet hieronder van onze foto’s!

ACOYA Curaçao Resort recensie

Welkom bij ACOYA Curaçao Resort, Villas & Spa

ACOYA Curaçao Resort recensie

ACOYA oogt als een klein dorpje

ACOYA Curaçao Resort recensie

of misschien meer als een rustige villawijk

ACOYA Curaçao Resort recensie

Overnacht jij in deze grote villa?

ACOYA Curaçao Resort recensie

of trekt dit verblijf jouw oog?

ACOYA Curaçao Resort recensie

Gelegen aan het meer

ACOYA Curaçao Resort recensie

Perfect voor stellen

ACOYA Curaçao Resort recensie

want met privézwembad

ACOYA Curaçao Resort recensie

Onze suite ligt op de tweede verdieping

ACOYA Curaçao Resort recensie

De deur opent naar een plek waar je zo zou kunnen wonen

ACOYA Curaçao Resort recensie

met een royaal woongedeelte

ACOYA Curaçao Resort recensie

een fijne plek om te dineren

ACOYA Curaçao Resort recensie

alle benodigdheden om te koken

ACOYA Curaçao Resort recensie

plus een badkamer met alle toebehoren om fris te blijven

ACOYA Curaçao Resort recensie

Het balkon van de suite nodigt uit

ACOYA Curaçao Resort recensie

met een fijn uitzicht

ACOYA Curaçao Resort recensie

Het ontbijt is uitstekend

ACOYA Curaçao Resort recensie

met fruit, maar zeker ook pancakes, wentelteefjes en croissants

ACOYA Curaçao Resort recensie

Na het ontbijt neem je een lekkere duik

ACOYA Curaçao Resort recensie

pak je een luxe strandbed

ACOYA Curaçao Resort recensie

scoor je iets kouds aan de bar

ACOYA Curaçao Resort recensie

en geniet je van het uitzicht

ACOYA Curaçao Resort recensie

Vergeet niet een bezoekje aan de spa te brengen

ACOYA Curaçao Resort recensie

voordat je helaas weer moet vertrekken..

Fotocredits: MANNENSTYLE

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram