INTERIEUR: Waarom de Barcelona Chair niet in jouw interieur mag ontbreken

barcelona chair kopen

INTERIEUR: Waarom de Barcelona Chair niet in jouw interieur mag ontbreken

Waarom een Barcelona Chair kopen? Wij vertellen je waarom dit meubelstuk in jouw interieur thuishoort en bij welke winkel je een mooie kunt kopen.

barcelona chair kopen

Ga je verhuizen en zoek je een nieuwe inrichting, of wil je simpelweg graag nieuw leven in jouw huidige interieur blazen, overweeg dan de prachtige Barcelona Chair in huis te nemen. Ooit ontwikkeld door designer Mies van der Rohe, is deze design stoel een ware eyecatcher

Je hebt de stoel vast wel eens zien staan bij een designwinkel, in luxe woonmagazines of zelfs binnen het interieur van een high-end lounge of hotel. Met zijn comfortabele zit en oogstrelende ‘less is more‘-uitstraling is de Barcelona Chair al decennia lang geliefd bij mensen met smaak. Interieurdesigners lopen weg met dit exclusieve high-end product en wij stiekem ook. Kende jij de stoel al?

Tijdloos design

De fraaie Barcelona Chair, die absoluut één van de bekendste design stoelen ooit gemaakt is, komt van de hand van Ludwig Mies van der Rohe. De stoel stamt helemaal terug tot 1929, toen de Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper de stoel introduceerde als de MR90. Het was gebruikelijk in die tijd en binnen de Bauhaus-beweging – waar Ludwig Mies van der Rohe aan verbonden was – om stoelen nummers te geven. De namen zijn pas later toegevoegd en dit ontwerp dankt zijn naam aan het feit dat het oorspronkelijk is ontworpen voor het Duitse paviljoen, op de wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929.

De vorm van de stoel is geïnspireerd op de Sella Curulis, een traditionele Romeinse stoel. Na diens onthulling maakte de Barcelona stoel in korte tijd diepe indruk met diens design, kwaliteit en afwerking. Tot op de dag van vandaag willen liefhebbers van over de hele wereld dit meubelstuk in hun inrichting hebben en dat is gezien het immer boeiende ontwerp en de comfortabele zitting dus niet zo gek.

Aangezien er echter meerdere aanbieders zijn van het beroemde meubel, is het belangrijk om goed te kijken waar jij jouw Barcelona Chair koopt.

barcelona chair kopen

Waar kun je de Barcelona Chair kopen?

Er zijn online meerdere woonwinkels die de Barcelona Chair verkopen en er is zoals gezegd veel vraag naar de designklassieker.  Dit heeft logischerwijs geleid tot het nodige aanbod. Het is zodoende extra van belang om voor een betrouwbare meubelwinkel te kiezen, zodat je een goede kwaliteit Barcelona Chair koopt.

Een gerenommeerd Barcelona Chair-verkooppunt als Barcelonachair.nl biedt een uitgebreid assortiment en levert vanuit eigen voorraad. Binnen hun collectie vind je daarbij niet alleen diverse kleurmogelijkheden voor de designstoel – en aanvullende Barcelona-meubelstukken – je kunt er ook kiezen uit een tweetal soorten kwaliteit. Er is een premium Barcelona Chair voor hen met wat meer bestedingsruimte, maar juist ook een reguliere uitvoering voor mensen met een iets beperktere beurs.

Uiteraard wordt de kwaliteit bij beide keuzemogelijkheden gegarandeerd middels jarenlange garantie, zodat consumenten zeker weten dat zij de komende tijd kunnen genieten van hun nieuwe pronkstuk binnen het interieur.

Welke Barcelona Chair kopen?

De tijdloze stoel wordt door Barcelonachair.nl aangeboden in meerdere opties. Zo is er allereerst de premium Barcelona Chair, waarvan je de komende tien jaar rustig van kunt genieten. Dit specifieke model met een hoge kwaliteit leder is een 1-op-1 kopie van de originele stoel en daarmee de beste Barcelona Chair replica op de markt. Want even voor de goede orde, een originele Barcelona Chair – verkocht door het Amerikaanse designmerk Knoll – draagt een prijskaartje van €6.000. Deze premium Barcelona Chair in kwestie, van slechts €747, heeft ieder onderdeel dat Mies van der Rohe in de vorige eeuw gebruikte secuur gerepliceerd en vervolgens gebruikt voor deze identieke replica. Een duurzame en premium aankoop die de liefhebber erg happy zal stemmen.

Wat ook een geweldige aankoop is, is de bestbuy Barcelona Chair. Deze kost met €387 slechts een fractie van de prijs, maar biedt hetzelfde luxueuze design en een zeer degelijke kwaliteit. Bovendien komt hij in maar liefst zes verschillende kleuren leer en twee kleuren cowhide. Ook met deze meer betaalbare stoelen weet je dat minimalisme, functionaliteit, kwaliteit en comfort voorop staan.

Varianten

De premium Barcelona Chair is momenteel verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. De stoel is beschikbaar in luxe aardetinten, zoals zwart, cognac, vintage cognac, wit, crème, grijs en bruin, maar je kunt ook opteren voor een knallende kleur als rood, of zelfs een special edition in all white of zwart, maar met gouden of all black onderstel in plaats van RVS. Let wel, deze bijzondere edities hebben een iets hoger prijskaartje.

Tekst gaat door onder de foto’s

premium Barcelona Chair kopen

premium Barcelona Chair kopen

premium Barcelona Chair kopen

premium Barcelona Chair kopen

 

De bestbuy Barcelona Chair is verkrijgbaar in zwart, cognac, wit, grijs, bruin en crème, maar kan in tegenstelling tot de premium variant ook worden aangeschaft in te gekke koeienhuid. Deze gave uitvoering komt er in bruin/crème en zwart/crème. Let wel, deze bijzondere edities hebben een iets hoger prijskaartje.

Tekst gaat door onder de foto’s

goedkope Barcelona Chair kopen

goedkope Barcelona Chair kopen

goedkope Barcelona Chair kopen

Andere Barcelona meubelstukken

De uitgebreide webstore van Barcelonachair.nl biedt naast de Barcelona stoelen ook andere interieur must haves in dezelfde stijl. Denk aan de Barcelona Ottoman, die perfect aansluit bij de stoel. Ook deze vind je in bestbuy en in premium variant, in dezelfde uitvoeringen als de Barcelona stoelen.

barcelona chair ottoman premium

Wil je echter jouw inrichting voorzien van een volledige zithoek in Bauhaus-stijl, dan moet je zeker ook de Barcelona daybeds bekijken. Eveneens ontworpen door Mies van der Rohe, zijn deze schitterende banken om op te liggen. Perfect voor in de woonkamer, maar zeker ook op het kantoor.

barcelona daybed

In navolging van de Barcelona Chair kopen, kun je het geheel volledig uniform maken met Barcelona Eetkamerstoelen en Barcelona Tweezits Banken. Deze aimabele creaties vind je terug in de Barcelonachair.nl webshop, beschikken over dezelfde kwaliteit als de beroemde stoelen en worden tevens direct uit voorraad geleverd.

Tekst gaat door onder de foto’s

barcelona eetkamerstoelen premium

barcelona premium tweezits bank

Een Barcelona Chair kopen voor de inrichting is een mooie investering voor langere termijn. Bij een betrouwbare webshop als Barcelonachair.nl krijg je bovendien minimaal 2 jaar garantie, en zelfs 5 jaar bij de premium Barcelona Chair. Daarbij is het voor 17:00 besteld, morgen in huis, aangevuld met gratis verzenden en retour. Je kunt de meubels dus gerust eerst gratis thuis proberen en later betalen. Ideaal!

barcelona chair kopen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram