VIDEO: Watchfinder & Co. laat zien hoe je een echte Omega onderscheidt van namaak

echte mega seamster - fake omega seamaster

VIDEO: Watchfinder & Co. laat zien hoe je een echte Omega onderscheidt van namaak

Watchfinder & Co. laat met behulp van de iconische Seamaster zien hoe je een echte Omega onderscheidt van namaak. Check nu de video!

In de nieuwste video door onze vrienden van Watchfinder & Co. zien we hoe de Britse online horlogewinkel de verschillen tussen een authentieke Omega Seamaster en zijn replica-tegenhanger onderzoekt. En de overeenkomsten zijn verbluffend..

Zoals in de video wordt uitgelegd, heeft de namaakmarkt, ondanks de nieuwe wave-dial Seamaster die iets minder dan twee jaar geleden werd uitgebracht, al gereageerd met een zeer nauwkeurige replica van het iconische Zwitserse duikstuk: “het soort dat zelfs de de meest stringente liefhebber in een het zweet krijgt”.

Van de diepblauwe keramische wijzerplaat met fijne witte opdruk of de sunburst keramische wijzerplaat met ingesneden golfvormige groeven, de vervalsingen hebben geen detail onopgemerkt gelaten. Hoewel ze ook de blauwe geskeletteerde wijzers en zelfs de verschillend gekleurde lume op de secondewijzer repliceerden om het te onderscheiden van de rest van de markeringen op de wijzerplaat, worden de overeenkomsten nog verrassender dan dat. In feite is elke schroef, elk juweel en elke veer van het Omega-kaliber 8800 opnieuw gemaakt, waardoor het horloge verschrikkelijk moeilijk te onderscheiden is van het echte stuk.

De kenners van Watchfinder & Co. leggen uit dat er desondanks manieren zijn om de twee uit elkaar te houden, zij het onder extreme controle. Allereerst is de gerepliceerde beweging slechts een masker voor de werkelijke beweging die het horloge aandrijft, die onder het nep-kaliber 8800 ligt. Hierdoor is de kast van het horloge ook iets dikker dan zijn echte tegenhanger. Natuurlijk is er ook een gebrek aan de coaxiale echappement, de siliconen haarveer, METAS chronometer certificering en anti-magnetisme tot 15.000 gauss. Ten slotte, als je echt goed oplet, zul je merken dat de afwerking op de namaak enigszins ondermaats is en toch vaak nog steeds tekenen van bewerking vertoont.

Als je de nieuwere, echte Omega Seamaster wilt kopen en dus wilt voorkomen dat je een namaak koopt, bekijk dan zeker de video bovenaan. Check hier waarom de Seamaster misschien wel beter is dan de Submariner van Rolex.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram