VIDEO: Bekijk Kobe Bryant’s Oscar-winnende korte film ‘Dear Basketball’

kobe bryant dear basketball

VIDEO: Bekijk Kobe Bryant’s Oscar-winnende korte film ‘Dear Basketball’

Bekijk Kobe Bryant’s Oscar-winnende korte film Dear Basketball. De video is korte tijd gratis online beschikbaar gesteld door Granity Studios.

Kobe Bryant’s Granity Studios heeft zijn Oscar-winnende korte film Dear Basketball online uitgebracht ter ere van de verwoestende dood van de steratleet.

De korte film klokt ongeveer vijf en een halve minuut en is gebaseerd op een gedicht met dezelfde naam dat Bryant in november 2015 schreef voor The Players’ Tribune, om zijn pensionering bij de NBA aan te kondigen. Bedoeld als een liefdesbrief aan basketbal, vertelt hij over zijn vroege passie voor de sport – het bloed, het zweet en de tranen die hij erin stopt – en het uiteindelijke afscheid van zijn leven als een professionele ballplayer.

“Je gaf een zesjarige jongen zijn Laker-droom / En ik zal er altijd om je van houden / Maar ik kan niet lang meer obsessief van je houden / Dit seizoen is alles wat ik nog te geven heb / Mijn hart kan de beuken aan / Mijn geest kan de sleur aan / Maar mijn lichaam weet dat het tijd is om afscheid te nemen”, schreef Bryant.

De begeleidende korte film Dear Basketball is geregisseerd en geanimeerd door Glen Keane en bevat een muzikale score van de legendarische John Williams, samen met een verhaal van Bryant zelf. Keane en Bryant wonnen de beste animatiefilm tijdens de Oscars van 2018, waarbij Keane het project ‘een boodschap voor ons allemaal’ noemde. Hij zei: “Welke vorm je droom ook aanneemt, het is door passie en doorzettingsvermogen dat het onmogelijke mogelijk is.”

Bekijk de gehele korte film van NBA-legende Kobe Bryant, die slechts 41 jaar oud werd, bovenaan.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram