Claim compensatie voor jouw vluchtvertraging of -annulering

vluchtvertraging claim compensatie

Claim compensatie voor jouw vluchtvertraging of -annulering

Compensatie claimen voor jouw vluchtvertraging of -annulering? Check of je er recht op hebt en krijg tot maximaal € 600 terug.

vluchtvertraging claim compensatie

Het spreek voor zich dat vluchtvertragingen nu eenmaal soms onvermijdelijk zijn. We hebben allemaal weleens buiten onze eigen schuld om uren moeten wachten op de terminal van een vliegveld. Dit betekent echter niet dat je het erbij moet laten zitten, want je hebt misschien wel recht op financiële compensatie.

Van alle luchtvaartpassagiers weet misschien 15% wat hun rechten zijn. Weet jij wanneer je in aanmerking komt voor compensatie? En wist jij dat je tot wel €600 kunt claimen als jouw vlucht binnen de afgelopen drie jaar is geannuleerd, vertraagd of overboekt?

Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis, een vliegtuig dat niet op tijd vertrekt of zelfs in zijn geheel wordt geannuleerd leidt tot de nodige frustraties. Het is dus extra waardevol om te weten dat jij in dit geval als vliegtuigpassagier aanspraak maakt op de vergoeding waar jij mogelijk recht op hebt.

Compensatie voor vluchtvertraging of -annulering

Aangezien zo’n 87% van de luchtvaartpassagiers niet bekend is met zijn of haar rechten tijdens het vliegen, zijn er partijen die reizigers helpen bij eventuele compensatie voor een vertraagde vlucht of een geannuleerde. Ook kijken zij mee of er recht is op compensatie bij vertraagde bagage, gemiste aansluitingen en zelfs stakingen. Erg handig dus voor de reizende consument.

Partijen als AirHelp beschikken over de meest betrouwbare verzameling van vluchtdata ter wereld en deze data gebruiken zij op het moment dat wij als consument controleren of we in aanmerking komen voor compensatie. Stel je voor je hebt LOT polish airlines vertraging gedurende je citytrip naar Warschau, dan helpt AirHelp je bij het checken.

Wat je doet op het moment dat je tegen de genoemde vluchtproblemen oploopt, is simpelweg naar de website van bijvoorbeeld AirHelp gaan en hier alle gegevens invullen. Zij zullen vervolgens een snelle vluchtcontrole uitvoeren, waarna je direct kunt zien of je daadwerkelijk recht hebt op compensatie. En dit is helemaal gratis. Ook kunnen zij helpen bij het indienen van de claim.

Vliegen vanaf een Europese luchthaven

Vliegt je van of naar een Europese luchthaven, zoals Amsterdam schiphol, dan bent je over het algemeen beschermd door de beste rechten voor vliegtuigpassagiers ter wereld. Een verordening die bekend staat als Verordening (EG) nr. 261/2004 stelt namelijk dat luchtvaartmaatschappijen hun passagiers moeten compenseren als zij hun reis verstoren.

Indien jouw vlucht dus last minute wordt geannuleerd, een vertraging heeft van 3 uur of meer, of als je buiten jouw schuld werd geweigerd aan boord van de vlucht te gaan, bijvoorbeeld door overboeking, dan kun je mogelijk tot €600 aan compensatie ontvangen. In de Verenigde Staten ontvang je trouwens tot $1.350 als je wordt geweigerd aan boord in verband met overboeking.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram