Wooden Amsterdam combineert modern design met een duurzame lifestyle

Wooden Amsterdam

Wooden Amsterdam combineert modern design met een duurzame lifestyle

Wooden Amsterdam combineert modern design met een duurzame lifestyle. Ontdek snel alle interieur items, accessoires en gadgets met hout.

Wooden Amsterdam

Wie voor het interieur of zelfs de persoonlijke styling denkt in termen van duurzaamheid en uniek design, komt bij Wooden Amsterdam flink aan zijn trekken. Dit Nederlandse platform voor duurzame designproducten startte ooit in 2016 met een klein aantal fraaie, op basis van hout ontworpen items, maar beschikt inmiddels over een uitgebreid assortiment vol houten must haves.

Als je op zoek bent naar unieke cadeaus voor jezelf of een dierbare, dan zul je absoluut enthousiast worden van het aanbod van Wooden Amsterdam. Althans, als je producten ván en mét hout apprecieert.

Het bijzondere platform ontstond enkele jaren terug, nadat de oprichters van Wooden Amsterdam in aanraking kwamen met de houten akoestische versterker Trobla, waarmee zónder stroom het geluid van smartphones geboost wordt. Dit product maakte zoveel indruk, dat men een Nederlands platform wilde creëren voor unieke lifestyle items met hout in de hoofdrol. Een plek waar duurzaamheid, innovatie en vakmanschap samen komen. In 2016 werd dit werkelijkheid en sindsdien ontdekken steeds meer mensen de enorm gave items.

 

Design

Wooden Amsterdam heeft een eigen productlijn, maar biedt tevens meer dan twintig andere merken aan waarbij hout en duurzaamheid een grote rol spelen. Of je nu eyecatchers voor in huis of op kantoor zoekt, of je outfit en apparatuur wilt updaten, het totaalassortiment van de online shop heeft werkelijk voor ieder wat wils. Denk aan meubels van Tolhuijs, lampen van Good & Mojo, vlinderdasjes van Bewooden, een eiken accessoire van FLYTE die je planten en lampen laat zweven, MacBook covers van RAUW en de must have voor aan de muur: de houten wereldkaart van Wooden Amsterdam.

Onze favorieten bij Wooden Amsterdam

Het is verleidelijk om de gehele webshop door te spitten en dit overkwam ons dan ook. Zodoende stuitten wij op een serie items die bij ons zeker op het verlanglijstje zijn gegaan, die we jullie niet willen onthouden.

Wooden Amsterdam docking station iphone

iPhone Triple Dock voor iPhone, Airpods én Apple Watch – Walnoot

Wooden Amsterdam fietskrat

Houten Fietskrat The Stormchaser – Handgemaakt van Vurenhout

Wooden Amsterdam houten plank

Pizza serveerplank – Mangohout & Grijs Marmer

Wooden Amsterdam zwevende plant

LYFE Planter Zwevende plant – Eikenhout

Wooden Amsterdam houten horloge

Houten Horloge van Rijks – Zilver & Walnoot

Wooden Amsterdam zwevende lamp

FLYTE Buckminster 2.1 zwevende tafellamp – Walnotenhout

De producten van Wooden Amsterdam zijn te koop via de webshop en liggen daarnaast in ruim 150 winkels verspreid door het hele land.

Duurzaamheid begint thuis

De eerder genoemde houten akoestische versterker van Trobla werd in de beginfase van Wooden Amsterdam dus aangevuld met een eigen productlijn. Deze lijn heeft veelal een link naar onze hoofdstad. Denk bijvoorbeeld aan een opdienplank in de vorm van een Amsterdammertje en accessoires waarin de aspecten van de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden terugkomen. Deze items zijn allen lokaal geproduceerd en met de hand afgewerkt, en inmiddels zijn dus ook de producten van andere merken die Wooden Amsterdam’s passie delen op het platform te vinden.

Wooden Amsterdam

“Alle items die wij verkopen zijn afkomstig van producenten met een liefde voor hout en een oog voor design en kwaliteit,” aldus Wieger. Het houdt echter niet op bij het feit dat de producten van Wooden Amsterdam en haar partners duurzaam zijn en milieubewust worden geproduceerd. Van de winst gaat namelijk 1% terug naar de natuur, via Trees for All. Dit is een organisatie die voor elke €5 een boom plant om CO2-uitstoot te compenseren. Sinds 2017 heeft Wooden Amsterdam al minstens 349 bomen gedoneerd, wat gelijk staat aan het absorberen van 117 ton aan C02 per jaar!

Tijdens het afrekenen kun je trouwens ook zelf een extra steentje bijdragen aan het milieu, door een donatie te maken waarvan een boom wordt gepland. Shoppen voelde nog nooit zo goed!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram