7x basistips om je Gin Tonic volwaardig te serveren

gin tonic tips

7x basistips om je Gin Tonic volwaardig te serveren

Wij hebben 7 basistips om je Gin Tonic nog lekkerder te maken voor je op een rij gezet. Volg de tips en serveer je GT volwaardig.

gin tonic tips

De Gin Tonic is één van de simpelste, doch meest trefzekere cocktails. Bijna door iedereen geliefd, kun je met de veelzijdigheid van gin en de smaak van tonic in de mix ontzettend veel kanten uit. Toch zijn er aan aantal punten die je moet naleven om het optimale te halen uit het drankje. Lees je even mee?

We hebben een zevental basistips voor je opgesomd, zodat je wat betreft de Gin Tonic eigenlijk niet de plank mis kunt slaan. Hoef je alleen nog maar te bepalen voor welk merk je gaat, zoals bijvoorbeeld een exclusieve gin, en welke tonic.

1. Hoe kouder, hoe beter

Natuurlijk, iedereen begrijpt dat een dergelijk mixdrankje koud dient te zijn. Echter is het zo dat de GT op zijn best is als hij ijskoud wordt uitgeserveerd. Veel ijs mag! En dan het liefst geen stukjes die snel verwateren, maar één groot ijsblok.

2. Een gekoeld glas

Om te benadrukken hoe belangrijk punt 1 is, adviseren we je om het glas waarin je de Gin Tonic serveert vooraf te koelen. Doe je als volgt, volgens de bartenders: Gooi ijs in het glas en roer rond met een lepel, zodat het glas koelt. Giet vervolgens het vrijgekomen water weg en voilá, je glas is GT-proof. In de vriezer kan uiteraard ook, maar check even goed of jouw glazen dit kunnen handelen.

3. De lekkerste tonic

De ene tonic is natuurlijk de andere niet. Welke dan het lekkerst is? Dat is helemaal aan jou! Er zijn vele soorten, van robuust tot kruidig en van citrus tot floraal. Ontdek jouw favoriet en check ook of hij goed matcht met jouw favoriete gin.

4. De juiste verhouding

Essentieel is de juiste verhouding. Ideaal is 1:3, ofwel een derde gin en tweederde tonic. Best een pittige verdeling, vandaar dat een goed ijsblok ter koeling zo belangrijk is.

gin tonic tips5. Gebruik een barspoon

Een wat? Een barspoon! Je weet wel, zo’n lange, gedraaide lepel die de barman gebruikt als hij een GT maakt. Als je de tonic langzaam langs de lepel naar beneden giet in het glas, dan behoud je de bubbels. Dat is natuurlijk belangrijk voor de gin-tonic-experience. Koop dus spoedig een barspoon als je jouw GT optimaal wilt hebben.

6. Garneer je Gin Tonic

Een goede Gin-Tonic is natuurlijk gegarneerd. En mooi om te weten, de gemiddelde GT leent zich enorm goed voor een diversiteit aan garneringsopties. Denk aan komkommer, limoen, citroengras, basilicum, jeneverbesjes, radijs, kardemom, steranijs en zelfs chilipeper. Welke je moet kiezen? Bekijk vooraf over welke botanicals jouw gin beschikt en houd de garnering in die hoek. Experimenteren kan uiteraard altijd!

7. Gooi de schil niet wg

Welke schil? Nou, het garneren van de GT met een citrusvrucht is populair en lekker. Gebruik echter niet de inhoud van de vrucht, maar juist het omhulsel. De schil! Hierin zit namelijk geen zuur wat de gin plat slaat, maar de etherische olie, verantwoordelijk voor het opleven van alle smaken.

Cheers!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram