De nieuwe Tabasco Rocoto pepersaus heeft zijn roots in de Andes en is tijdelijk verkrijgbaar

De nieuwe Tabasco Rocoto pepersaus heeft zijn roots in de Andes en is tijdelijk verkrijgbaar

De nieuwe Tabasco Rocoto Sauce heeft zijn roots in het Andesgebergte liggen. De high level pepersaus is nu tijdelijk verkrijgbaar.

tabasco rocoto sauce pepersaus

Tabasco heeft een nieuwe saus bedacht op basis van rocoto pepers. Deze Peruaanse peper uit het Andesgebergte wordt op grote hoogte geplukt en in de lokale keuken veelvuldig gebruikt. Ook wel bekend als de zeer pittige capsicum pubescens, hebben de pepertjes de vorm van een appeltje met binnenin zwarte zaden. Aan welk gerecht voeg jij deze pepersaus graag toe?

Dankzij de toegevoegde kruiden, ahornsiroop en traditionele (gerijpte) Tabasco red sauce, is de nieuwe sausvariant verrassend mild en smaakvol met de typische ‘Tabasco kick’. In tegenstelling tot de andere pepersauzen van het merk, komt dit royale 148 ml flesje Tabasco Rocoto Sauce in gelimiteerde oplage en is hij alleen in de Europese webshop beschikbaar.

Mild & gespikkeld
De rocoto pepers groeien voornamelijk in het Andesgebergte in Peru, maar ook in delen van Bolivia, Mexico en Colombia. In tegenstelling tot veel peperzaden zijn de zaden in rocoto pepers zwart. Door deze zwarte zaden is de saus licht gespikkeld.

De makers van de Tabasco Rocoto Sauce hebben zich laten inspireren door de Baharat, een kruidenmix uit het Midden-Oosten. Deze mix bestaat uit zwarte peper, kaneel, kruidnagel, kardemom en nootmuskaat. Door deze specerijen te mengen met verse Peruaanse rocoto pepers, ahornsiroop en een scheutje Tabasco originele rode pepersaus, is een saus ontstaan die redelijk mild en aromatisch is met een vleugje zoetheid. Daarmee is het bij uitstek geschikt als smaakmaker op (vis)salades, geroosterd vlees en tropisch fruit.

tabasco rocoto sauce pepersaus

Scoville-schaal
De pittigheid van pepers wordt uitgedrukt in Scoville-schaal. Om een idee te geven van mild tot heet, scoort bijvoorbeeld Sambal Oelek zo’n 2.000 op deze schaal. Een flesje Tabasco Regular tikt op die schaal de 5.000 aan. Tabasco Rocoto Sauce is milder dan de rode saus met een Scoville rating van ‘slechts’ 1.500 eenheden.

TABASCO Rocoto Sauce (148 ml) is nu exclusief verkrijgbaar in de Europese webshop en kost € 15,95.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram