Roken in een coffeeshop. Mag dat nog in 2020?

roken in een coffeeshop

Roken in een coffeeshop. Mag dat nog in 2020?

Mag je roken in een coffeeshop in 2020? Voorlopig nog wel, maar binnenkort worden de rookruimtes toch echt verleden tijd.

roken in een coffeeshop

Nee, het is geen grap. Op exact 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd en dat houdt ook in dat mensen die van een joint willen genieten, dit niet langer binnen de muren van een coffeeshop kunnen doen. Rookruimtes in cafés, poppodia en coffeeshops zullen allen verdwijnen, dus waar ga jij roken?

Mocht je af en toe wiet of hasj gebruiken, dan heb je het in de coffeeshop vast al voorbij horen komen. Je mag nu nog binnen roken, maar begin 2020 houdt het helaas toch echt op. Sinds september 2019 geldt het verbod eigenlijk al, nadat de Hoge Raad besloot dat alle rookruimtes dicht moeten. Het werd toen duidelijk dat het verbod niet per direct zou worden gehandhaafd, maar inmiddels weten we dat op 1 april boetes en erger zullen worden uitgedeeld bij overtredingen.

Niet roken in een coffeeshop is voor uitbaters natuurlijk bijzonder vervelend nieuws. De plek heeft vaak een sociale functie en veel mensen roken hun jointje graag in de coffeeshop. Wat trouwens te denken van alle toeristen in steden als Amsterdam? Die moeten nu allemaal op straat roken. Sinds het verbod zie je overigens al wel dat shops een alternatief voor tabak aanbieden, namelijk een herbal mix. De cannabis kan met deze kruiden worden gemengd om een stickie te draaien, zodat het roken van tabak wordt voorkomen. Ook deze herbal mix staat echter al op een lijst van toekomstig verbod.

Afhalen of bezorgen

Als de coffeeshop daadwerkelijk alleen nog een plek van afhalen wordt, dan verliest de wietwinkel een belangrijk onderdeel van zijn aantrekkingskracht. Natuurlijk staat kwaliteit voorop, maar velen komen ook bij een shop op basis van de klantvriendelijkheid en de sociale faciliteiten op het moment dat men er enige tijd wil vertoeven – uiteraard genietend van de waar die er wordt verkocht. Als dit alles wegvalt, dan wordt een coffeeshop veel meer een afhaalpunt.

Heb jij geen zin of tijd om jouw wiet en hasj af te halen, dan kan het lonen om alternatieven te bekijken. Aangezien je er toch niet meer rustig kunt zitten om een joint te roken, is het interessant om gebruik te maken van online coffeeshops. Online coffeeshops? Jazeker! Online wiet kopen is tegenwoordig gemakkelijk en betrouwbaar te doen. Aanbieders hebben een uitgebreid aanbod aan wietsoorten en hasjsoorten, waarbij de populaire producten in het assortiment beschikbaar zijn, evenals speciale varianten. Het betalen gaat heel simpel en het product krijg je snel en netjes verpakt – volledig geurvrij uiteraard- thuis afgeleverd.

Wij zijn benieuwd of roken in een coffeeshop in de toekomst toch een vrijstelling krijgt of een andere vorm van voordelige behandeling.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram