Met de nieuwe OptiGrill bereikt iedereen thuis restaurantwaardige grillresultaten

Tefal OptiGrill Elite

Met de nieuwe OptiGrill bereikt iedereen thuis restaurantwaardige grillresultaten

Met de nieuwe Tefal OptiGrill Elite zijn rood, medium en doorbakken geen enkel probleem. Thuis restaurantwaardige grillresultaten!

Tefal OptiGrill Elite

Een mooi stukje vlees kan menig man natuurlijk waarderen en een goede steak kan daarbij gerust als één van de favorieten worden genoteerd. Toch lukt het velen niet om thuis dezelfde grillresultaten te bereiken als de chefkok van een gemiddeld restaurant. Maar wees gerust, dit ligt echt niet (allemaal) aan jouw chefskills, maar vooral ook aan de omstandigheden. Met de juiste grill bereid namelijk ook jij dat malse, sappige stukje vlees.

En mannen, de juiste grill is hier. Recentelijk lanceerde Tefal namelijk de gloednieuwe OptiGrill Elite. Deze fraaie premium grill van het gerenommeerde merk is voor dit nieuwe jaar dé toevoeging aan jouw keukenarsenaal en is eigenlijk voor iedere zichzelf respecterende thuiskok een ware must have. En geen zorgen, je kunt de OptiGrill Elite uiteraard voor veel meer gebruiken dan alleen vlees.

Ook al is er qua smaak niet veel mis mee, wij beseffen maar al te goed dat de tijd van alleen speklappen en hamburgers grillen voorbij is. Luxe vlees, groenten en vis gooien we nu net zo graag op de grill en goed eten willen we natuurlijk wel juist bereiden. En dan het liefst op hoge snelheid, want onze tijd is kostbaar. Met de meeste grills ga je dan al snel de mist in, maar niet met de OptiGrill Elite. Dat is natuurlijk fijn, want zeg nou zelf, het is toch doodzonde om een goed, duur stuk vis aan te laten branden?

Tefal OptiGrill Elite recensie

Tefal OptiGrill Elite maakt indruk

Grillmeester Ralph de Kok, die je waarschijnlijk wel kent van het tv-programma “Ik BBQ voor jou’, erkent ook dat men gemiddeld genomen gezonde voeding als steeds belangrijker acht. “Ze kiezen voor vers en willen niet meer inleveren op smaak”, vertelt hij. De nieuwe Tefal OptiGrill Elite past volgens hem daarom perfect in de levensstijl van nu: “Het gemak en de snelheid zijn ideaal, want tegenwoordig nemen mensen niet meer de tijd om uren in de keuken te staan.”

Een hoge grillkwaliteit voor iedereen

Droge kipfilet, een medium rare steak die niet medium rare is. Bekende fenomenen voor hen die werken met een grill die eigenlijk geen eer doet aan de kwaliteit van het eten dat erop wordt gelegd. Dit behoort met de Tefal OptiGrill Elite tot het verleden, dankzij een innovatieve kooksensor en twaalf automatische programma’s. Dit is een fijn stukje technologie voor de thuiskok, want het draait hier vooral om inzicht en timing waarbij je wordt geholpen.

De kook-sensor meet allereerst namelijk de dikte van het product en berekent vervolgens de ideale temperatuur en bereidingstijd aan de hand van het gekozen programma. Vervolgens bereidt de grillassistent je stap voor stap door het grillproces, waarna door middel van een geluidssignaal het gaarheidsniveau aan wordt gegeven. En dan? Dan zet je met een gerust hart het diner op tafel en kun je pronken met je grillmeisterskills.

Perfecte grillresultaten worden dus bijna gegarandeerd met deze keukengadget.

Tefal OptiGrill Elite recensie

Grill gevarieerd

De Tefal OptiGrill Elite is overigens ook voorzien van een handmatige stand, zodat je alle producten en ingrediënten op een zelf gekozen temperatuur kunt bereiden. Erg handig als je bijvoorbeeld zoete aardappel, courgette of champignons wilt bereiden. Maar let op, er is zelfs een ‘Snacking & Backing’-accessoire verkrijgbaar waarmee je zelfs pizza’s lasagnes, taarten en cakes kunt maken. We zullen niet zeggen dat je jouw oven wel kunt verkopen, maar het kan eigenlijk wel..

Dagelijks gebruik

Zoals je waarschijnlijk al hebt kunnen concluderen is de OptiGrill zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Leuk om te weten trouwens, is dat dit voor grillmeester Ralph de Kok ook daadwerkelijk het geval is. Ondanks dat hij met ruim twintig barbecues in de tuin voldoende grillkeuze heeft, kan hij niet om de handigheid van de OptiGrill Elite heen:

“Het is zo’n handig apparaat; ik kan er mijn helemaal tijd op bereiden. Ik hoef niet naar buiten, op te letten of de boel aanbrandt en zet in no time een compleet menu op tafel. Daarbij is grillen veel gezonder dan bakken of braden: het vet verdwijnt zo in het opvangbakje.”

Wat daarbij heel tof is, is de vernieuwde dichtschroeifunctie. Hiermee krijg je de mooiste grillstrepen op je vlees, zoals bij, precies, de betere restaurants.  “Een enorm pluspunt”, aldus Ralph. “Die strepen zorgen voor de echte grillsmaak en het ziet er ook nog hartstikke gaaf uit.”

Tefal OptiGrill Elite recensie

Schoonmaken op zijn best

In tegenstelling tot een avond barbecuen, is de schoonmaak na het gebruik van de Tefal OptiGrill Elite een stuk aangenamer. Dankzij het vetopvangbakje en de afneembare vaatwasmachine-bestendige platen is reinigen ook zo gepiept.

Tefal OptiGrill Elite kopen

Tefal’s nieuwe OptiGrill Elite is nu verkrijgbaar bij o.a. BCC, bol.com, Coolblue, FonQ en MediaMarkt. De grillgadget haal je al in huis voor slechts € 219,95, dus doe gelijk hier grillinspiratie op en ga aan de slag.

Doe onder de afbeeldingen mee met onze Tefal OptiGrill Elite giveaway!

Tefal OptiGrill Elite recensie

Tefal OptiGrill Elite recensie


Tefal OptiGrill Elite recensie

Win een Tefal OptiGrill Elite

Wil jij jouw eigen exemplaar van deze geniale thuisgrill winnen? Doe dan mee met onze giveaway. Stuur ons een mailtje via info@mannenstyle.nl met het onderwerp ‘grillmeister2020’ en wie weet ontvang jij binnenkort jouw eigen OptiGrill Elite van Tefal!

Succes!

Meedoen kan tot 17 januari en de winnaar ontvangt bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram