Segway onthult met de S-Pod een gemotoriseerde stoel

segway s-pod

Segway onthult met de S-Pod een gemotoriseerde stoel

De nieuw onthulde Segway S-Pod is een gemotoriseerde stoel, zoals we gewend zijn uiteraard volledig in balans.

segway s-pod

Segway-Ninebot is natuurlijk het meest bekend om zijn tweewielige, zelfbalancerende scooters. Het bedrijf biedt nu echter een eerste blik op de S-Pod, die de kenmerkende stabilisatietechnologie van het bedrijf overbrengt op een stoel. 

De futuristische rolstoel is naar verluidt geïnspireerd door de bolvormige gyrospheres in de film Jurrasic World. Deze werden gebruikt voor het transport van bezoekers door het park en loopt nauw parallel met de beruchte zweefstoelen in de dystopische toekomst van de film Wall-E.

Terwijl de staande scooters van bestuurders verlangen dat ze naar voren of naar achteren leunen om de beweging te regelen, heeft de Segway S-Pod een navigatiepaneel om de route en de snelheid van de stoel te bepalen. In staat om 38,5 kilometer per uur te bereiken, kan het voertuig ook hoeken tot 10 graden beklimmen en in totaal 69 kilometer afleggen. De pod is ook ontworpen om verschuivingen in het zwaartepunt te detecteren en te stoppen, zodat hij niet zal kantelen.

Met onzekerheid over de regelgeving, is de S-Pod voorlopig bedoeld voor gebruik in besloten ruimtes zoals luchthavens, winkelcentra en themaparken. Segway is van plan om de S-Pod op dinsdag 7 januari in CES in Las Vegas aan te kondigen en ergens in 2021 aan het publiek te verkopen. Het bedrijf is ook van plan om het APEX-concept voor elektrische motoren en zelfrijdende scooters te onthullen op de elektronicabeurs.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram