Vier voordelen van een refurbished iPhone op een rij

voordelen van een refurbished iPhone

Vier voordelen van een refurbished iPhone op een rij

Wil je een nieuwe iPhone kopen? Lees even mee en ontdek deze vier voordelen van een refurbished iPhone kopen!

voordelen van een refurbished iPhone

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen. De hype rondom refurbished producten is enorm. Hetzelfde geldt voor de smartphones en dan voornamelijk de iPhone. Steeds meer mensen stappen over naar een refurbished iPhone. Misschien iets voor jou?

Refurbished betekent letterlijk ‘’gereviseerd’’. Dit houdt in dat gebruikte iPhones worden opgekocht, gecontroleerd en opgeknapt voordat deze voor de verkoop weer beschikbaar worden gesteld. Dit wordt gedaan door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Ben je opzoek naar een andere smartphone? Dan is de refurbished iPhone wellicht ook wat voor jou.

In dit artikel lees jij vier voordelen van een refurbished iPhone.

Refurbished iPhone Stukken goedkoper dan een nieuwe iPhone

Het belangrijkste voordeel van een refurbished iPhone is de lage prijs. Deze ligt namelijk aanzienlijk lager dan een nieuwe iPhone. Als voorbeeld nemen we de iPhone Xs. Nieuw in de winkel kost dit toestel al gauw €900. Een refurbished iPhone Xs is momenteel al te verkrijgen voor net iets meer dan €649. Een groot prijsverschil dat je eenvoudig kunt besparen. Ideaal toch?

Goed voor het milieu

Duurzaamheid is een begrip in onze samenleving dat steeds belangrijker wordt. Door het aanschaffen van een refurbished iPhone draag jij een steentje bij een beter milieu. Jij zorgt ervoor dat er een tweede leven aan een gebruikt toestel wordt gegeven en dat de levenscyclus van het toestel wordt verlengd. Schaarse grondstoffen die gebruikt zouden worden voor het produceren van een nieuw toestel kunnen worden bespaard.

Controle op meer dan 50 punten

Een gebruikte iPhone moet een uitgebreid controleproces doorlopen voordat het een refurbished iPhone wordt. Het toestel wordt op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd. Indien er iets mis is met een onderdeel, dan wordt het meteen vervangen voor een onderdeel van topkwaliteit. Het toestel wordt na het vervanging van de verschillende onderdelen opnieuw compleet getest. Zo ben je er zeker van dat alles goed werkt.

Een flinke garantie op je toestel

Een ander belangrijk voordeel van een refurbished iPhone is de garantie. Apple hanteert maximaal een jaar garantie op hun nieuwe toestellen. Met een gereviseerde iPhone krijg je bij de meeste aanbieders vaak al twee jaar garantie aangeboden. Hierdoor ben je nog beter uit dan bij een nieuw toestel.

Ben je nog steeds niet tevreden? Dan heb je als consument altijd recht om het toestel te retourneren. De wettelijke termijn ligt op 14 dagen, maar bij de meeste aanbieders loopt dit wel op tot 30 dagen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram