BARCELONA: High-end steakhouse MR PORTER maakt culinaire beloften waar in sausje van internationale allure

MR PORTER Barcelona review

BARCELONA: High-end steakhouse MR PORTER maakt culinaire beloften waar in sausje van internationale allure

Wij bezochten high-end steakhouse MR PORTER Barcelona, dat al zijn culinaire beloften meer dan waarmaakt in een sausje van internationale allure.

MR PORTER Barcelona review

Voor wie een trip naar Barcelona op de planning heeft staan en van goed eten en een beetje luxe houdt, hebben wij een ware must visit. Aan de Paseo de Gracia vind je sinds begin juni 2019 namelijk MR PORTER Barcelona, een fine-dining steakhouse in een geweldige jetset-achtige setting. Wij aten er een hapje en kunnen niet anders dan volmondig lovend zijn.

Mocht de naam “MR PORTER” je bekend in de oren klinken, dat zou heel goed kunnen. In Amsterdam vind je namelijk de eerste en zeer succesvolle locatie van dit paradepaardje van THE ENTOURAGE GROUP. Ditmaal niet gelegen aan het dakterras van een W Hotel, maar prachtig verstopt in het eveneens nieuwe SIR Victor hotel in Barcelona, brengt MR PORTER nu ook zijn beroemde kaart naar de Catalaanse hoofdstad. Uiteraard voorzien van enkele lokale, Spaanse invloeden.

Hotspot voor diner en cocktail

De entree van MR PORTER neemt ons mee door een verleidelijke gang, ‘s avonds vrij donker en ietwat speels verlicht. Zodra je het pad naar de deuren van het restaurantgedeelte hebt afgelegd, ontvouwt zich na openen een prachtig ontworpen restaurant & bar experience. Met een inrichting die afkomstig lijkt te zijn uit een luxueus design magazine, trekt met name de fraaie open keuken, de magnetische 360 graden bar en de muur van mooie wijnen onze aandacht. Ongetwijfeld een ‘bewussie’ van de prijswinnende architecten die het interieur voor hun rekening hebben genomen.

Het oogt hier kosmopolitisch en toch verrassend familiair. Een plek waar je wil terugkomen. En dan te bedenken dat we nog geen eten hebben aangeraakt.

MR PORTER Barcelona review

MR PORTER Barcelona: De kaart

Zoals het een fine-dining etablissement betaamt, bestaat de menukaart uit schitterende gerechten voor ieder type eter. De vleeseter is hier god in Frankrijk, maar ook vegetariërs en liefhebbers van vis hebben hier een uitgebreide keuze uit culinaire hoogstandjes.

Wijzelf gaan deze avond voor vlees en drinken er een mooie, rode wijn bij. De drankkaart van MR PORTER is trouwens van ongekend niveau. Zoals gezegd is er een muur met wijnen zichtbaar, bestaande uit talloze topwijnen en verrassingen. Laat je vooral, net als wij, voorlichten door de bediening en vraag óf en wat je mag proeven. Ga je liever voor een cocktail, dan kun je jouw fototoestel alvast klaarleggen. De creaties van de bar vragen namelijk om een vereeuwiging.

Omdat de dinerkaart stiekem te veel lekkere gerechten bevat, besluiten we in plaats van twee, voor drie voorgerechten te gaan. En als we erachter komen dat we dé Spaanse specialiteit vergeten, Ibericoham, bestellen we snel wat bij. Welk voorgerecht hieronder trekt jouw oog?

MR PORTER Barcelona review

Beef Tartare with Beluga Caviar

MR PORTER Barcelona review

Jamon de Bellota 100% Iberico

MR PORTER Barcelona review

Spicy Yellowtail Sashimi

MR PORTER Barcelona review

Zucchini Carpaccio

Nadat de magnifieke voorgerechten zijn genuttigd – en we napraten over door de verrassend smaakvolle kaas op de zucchini carpaccio – is het wachten op het hoofdgerecht. Zoals gezegd, vlees staat op het menu. En dat hebben wij geweten ook. Met in totaal bijna 600 gram aan prachtige steaks, is het maar de vraag of we überhaupt toekomen aan het dessert.

MR PORTER Barcelona review

Sirloin Steak 350G+

MR PORTER Barcelona review

Taboon Roasted Vegetables with Sesame Sauce

Skinny Fries with Parmesan & Basil Aioli

Als het botermalse rundvlees is weggespoeld met het ietwat pittige, rode wijntje, wordt de dessertkaart aangeboden. Wij vragen echter direct of de beroemde ‘Chocolate Explosion’ ook in Barcelona op de kaart staat. “Si”, is het antwoord en onze keuze is gemaakt. Aangevuld met een prachtig uitgeserveerd dessert met kokos, breekt onze laatste ronde van de MR PORTER Barcelona dinner experience aan.

MR PORTER Barcelona review

Chocolate Explosion – 1/2

MR PORTER Barcelona review

Caramel foam, chocolate pearls, macaroons & honeycomb – 2/2

MR PORTER Barcelona review

Thai Coconut: Coconut-lime sorbet, Tom Yam caviar & fresh mango

Fabuleus en absoluut van topniveau zijn superlatieven die met recht mogen worden gebruikt voor de Catalaanse afdeling van MR PORTER. Plaatsnemend in een visueel prachtige omgeving, gevuld met een levendige entourage van internationale allure, geniet je hier van een menukaart die niet alleen uitgebreid is, maar vooral trefzeker. De kaart zit qua prijzen iets hoger dan gemiddeld, maar die investering proef je direct terug op het bord.

Als je op vakantie naar Barcelona gaat, gun jezelf dan MR PORTER en reserveer hier. Maar pas op, want als je eenmaal bent geweest, dan zul je 100% zeker willen terugkeren..

Bij MR PORTER Barcelona kun je de hele dag door terecht. Je kunt er ontbijten van 07:00 tot 11:30, waarna de lunchkaart van 13:00 tot 16:00 beschikbaar is. Het diner is van zondag tot woensdag vanaf 19:00 tot 0:00 en van donderdag tot zaterdag vanaf 19:00 tot 01:00.

Tekst gaat verder onder de foto’s

MR PORTER Barcelona review menukaart menu card

MR PORTER Barcelona review

MR PORTER Barcelona review

MR PORTER Barcelona review

MR PORTER Barcelona review

Vier NYE bij MR PORTER Barcelona

Als de klok middernacht slaat, begint de iconische afterparty van MR PORTER. Verwacht tijdens de “A NIGHT WITH THE FOX NYE 2019 EDITION” een verleidelijk feest, vol geweldige DJ-beats van Nathan Cole, overvloedige champagne en cocktails, en speciaal entertainment.

Mocht je een memorabele plek zoeken om Oud & Nieuw te vieren, dan moet je MR PORTER in Barcelona zeker overwegen. Klik hier voor meer info.

MR PORTER Barcelona NYE Party 2020

Post a Comment

#Volg ons op Instagram