Balenciaga’s nieuwe Tyrex sneaker is geïnspireerd door de menselijke anatomie

Balenciaga Tyrex sneaker

Balenciaga’s nieuwe Tyrex sneaker is geïnspireerd door de menselijke anatomie

De nieuwe Balenciaga Tyrex sneaker is geïnspireerd door de menselijke anatomie en is beschikbaar in vier kleuren.

Balenciaga Tyrex sneaker

De Spring/Summer 2020 runwaycollectie van Balenciaga toonde speelse graphics, opvallende silhouetten en – onder aandacht van velen – een gloednieuw sneakermodel. Het Parijse label toont nu de unisex Tyrex sneaker van dichterbij, waarbij elementen van sportkleding, klassieke kantoorschoenen en de menselijke anatomie zijn gecombineerd om een ​​op technologie gerichte sneaker te creëren.

Of de nieuwe Balenciaga sneaker zo succesvol zal worden als de Triple S valt te bezien, maar opvallend is het model zeker. De Tyrex heeft een asymmetrisch gekooid bovenwerk en wordt uitgebracht in vier kleuren, waaronder zilver/zwart, neongeel en zwart; een gewaagde rood/zwarte colorway werd ook getoond op de catwalk, maar is (nog) niet beschikbaar voor een nadere blik.

Met een stompe vierkante teen (compleet met “TYREX” -logo) en een ingewikkeld gelaagd bovenwerk, werd het ontwerp van de sneaker geïnspireerd door het “natuurlijke web van spieren onder de huid, gecombineerd met musculaire in hoogwaardige sneakers.” Schokabsorberende midden- en buitenzolen, in de vorm van een oneindig-symbool, maken de look af met een subtiele hak, zorgend voor wat  extra hoogte.

Balenciaga heeft enkele van de meest invloedrijke sneakermodellen van het decennium op zijn naam staan, waaronder de eerder genoemde Triple-S, maar ook de Track sneaker. Naarmate 2020 dichterbij komt, moet de Tyrex-sneaker het schoenenaanbod van het label verder uitbreiden en verbeteren.

De Balenciaga Tyrex sneaker is vanaf januari 2020 verkrijgbaar bij Balenciaga-winkels wereldwijd en op balenciaga.com.

Balenciaga Tyrex sneaker

Balenciaga Tyrex sneaker

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram