BLACK FRIDAY REVIEW: Sla toe en bemachtig de waterdichte Kindle Oasis e-reader met extra korting

Kindle Oasis recensie - 2017 9th generation)

BLACK FRIDAY REVIEW: Sla toe en bemachtig de waterdichte Kindle Oasis e-reader met extra korting

De Kindle Oasis e-reader koop je tijdens Black Friday met extra korting bij Amazon. Wij bekeken de gadget ter review en zijn onder de indruk geraakt.

Kindle Oasis recensie - 2017 9th generation)

Toen Amazon de eerste Kindle lanceerde voelde het revolutionair. De gadget heeft sindsdien een aanzienlijk steentje bijgedragen aan hoe de e-reader vandaag de dag een wijdverspreide leestool is. Mocht jij nog geen exemplaar hebben of toe zijn aan een nieuwe, dan hebben wij een mooie suggestie voor je. Een suggestie die tijdens Black Friday bovendien extra aantrekkelijk is geprijsd.

Innoveren binnen de ereader-markt is anno nu een lastige taak, maar toch lukte het Amazon om met de Kindle Oasis stappen te zetten. De lancering van de Kindle Oasis (2017), de e-reader die wij hebben bekeken, markeerde een periode van 10 jaar sinds de release van de allereerste Amazon e-reader. En zoals het een mijlpaalproduct betaamt, voelt deze Oasis ook echt als een grote stap vooruit.

Sindsdien is de Oasis (2017) binnen de line-up van Amazon opgevolgd door de meest recente Kindle Oasis – die in 2019 werd gelanceerd – en voor het eerst met warm licht wordt geleverd.

Dit nieuwe 2019-model is eveneens top, maar de 2017-editie is vandaag de dag nog een uitstekende keus. Bovendien betekent het feit dat er een opvolger is, dat de prijs van deze 9th generation Kindle Oasis is gedaald, ondanks het feit dat hij hypermodern is met een waterdicht ontwerp, audioboek-afspeelfuncties en een aanzienlijk groter scherm dan andere Kindle-modellen.

Kindle Oasis (2017, 9th generation) maakt indruk

Hoewel de oorspronkelijke Kindle Oasis (2016) een grote stap vooruit was in het ontwerp van e-readers, is de Oasis uit 2017 meer een verfijning met minder compromissen die eerder werden gemaakt bij bijvoorbeeld het design en de vorm.

Het model heeft een mooie asymmetrische vorm, met een dikkere zijde waar je de paginaomslagknoppen, een aan uit-knop en de microUSB-oplaadpoort vindt. De andere, dunnere kant bevat het nieuwe, grotere 7-inch E-inktscherm, dat een inch groter is dan het vorige model en het grootste is die op een Kindle is gemonteerd sinds de 9.7-inch DX-lijn, die in 2013 werd stopgezet.

Waar de 2016 Oasis een kleine batterij in de e-reader zelf had en een grotere batterij in de behuizing – die de interne batterij oplaadde – daar heeft de 2017 Oasis een grotere ingebouwde batterij, geschikt voor “zes weken lezen”. Voldoende om op rustig tempo twee romans van 350 pagina’s te lezen. Het is een elegantere oplossing, maar de grotere batterij en het grotere scherm betekenen dat de body van de Oasis zo’n 194 gram weegt. Uitstekend te doen, al is het ietsje minder licht dan diens voorganger.

De stevige aluminium behuizing voelt stevig aan, wat betekent dat we ons minder zorgen maken over een eventuele valpartij. De knoppen zijn goed op orde en het comfortabel om de e-reader langere tijd vast te houden. De Kindle Oasis zal niet in je broekzak passen, maar wij zijn fan van de grotere weergave, die meer tekst op één pagina kwijt kan, wat weer betekent dat er minder pagina’s hoeven te worden omgeslagen per hoofdstuk. Het scherm is mooi helder en gemakkelijk te lezen, en heeft bovendien automatische aanpassing van het voorlicht.

Audiobooks & waterdicht

Afgezien van het grotere scherm, zijn twee opvallende kenmerken van de Oasis 2017 de afspeelbare audioboekintegratie en waterbestendigheid, een primeur voor de Kindle-lijn. De Kindle overleeft tot een uur in maximaal 2 meter (zoet) water, wat betekent dat uitstapjes naar het strand of het zwembad een stukje veiliger zijn, hoewel je niet hoeft te verwachten dat de leesgadget zal drijven.

Audioboeken zijn op zich niets nieuws, maar wat de nieuwe Oasis kan doen, is leesposities synchroniseren met luister-boeken en e-boeken. Als je zowel het e-boek als het audioboek hebt gekocht, dan kun je naadloos schakelen tussen de twee met behulp van een Bluetooth-hoofdtelefoon of een luidspreker die is aangesloten op de Oasis – er is geen hoofdtelefoonaansluiting.

Wij drukken op play in het audioboek terwijl we reizen. Zodra we zitten halen we de Kindle Oasis tevoorschijn en beginnen te lezen in plaats van te luisteren. De synchronisatie vindt plaats tussen volledige pagina’s, dus je moet het laatste woord vinden dat op de pagina is uitgesproken.

Het werkt goed en synchroon, al is het wel iets duurder omdat je het boek in wezen twee keer moet kopen en je geen audioboeken uit andere bronnen kunt laden. Als je het ene bezit, maar niet het andere, geeft Amazon het andere formaat wel korting trouwens. De tekst van het boek wordt niet weergegeven wanneer je naar het audioboek luistert, dus het werkt niet als een read-along-systeem voor kinderen.

Wat nog meer opviel

Naast de waterdichtheid en audioboekfunctionaliteit zijn er nog een aantal andere positieve eigenschappen:

  • De Kindle Oasis 2017 is aanzienlijk sneller in gebruik dan de vorige versie.
  • Er zijn veel instellingen voor opmaak, lettertype, grootte en weergave
  • De Oasis is leesbaar in vrijwel elk licht, inclusief zeer fel zonlicht dankzij het E-ink-scherm
  • Het scherm heeft dezelfde pixeldichtheid van 300ppi als de Kindle Paperwhite, Voyage en 2016 Oasis, ondanks dat het een inch groter is

Kindle Oasis kopen

De Kindle Oasis kopen is een veilige keus die je blij zal maken. De e-reader komt in diverse varianten: Amazon Kindle Oasis 2017 met 8 GB opslag en wifi; Kindle Oasis 2017 met 32 GB en wifi; Amazon Kindle Oasis met 32 GB, wifi en 3G-connectiviteit.

Kindle Oasis recensie - 2017 9th generation

De Amazon Kindle Oasis 2017 was tijdens diens release absoluut de Rolls-Royce onder de e-readers. Nu, enkele jaren later is hij nog steeds relevant, en gezien de prijsdaling een geweldige optie.

Tijdens Black Friday is alles van Amazon met 25% korting verkrijgbaar, waardoor deze Kindle Oasis 2017 absoluut één van de beste e-boek-leeservaringen is die je nu kunt kopen. Klik hier om naar Amazon te gaan en bestel snel jouw exemplaar!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram