Balenciaga en Harry Nuriev maken bank van afgedankte kleding

Balenciaga Sofa - Harry Nuriev

Balenciaga en Harry Nuriev maken bank van afgedankte kleding

Balenciaga en Harry Nuriev hebben een bank gemaakt van afgedankte kleding. Zou deze opvallende Balenciaga Sofa in jouw interieur passen?

Balenciaga Sofa - Harry Nuriev

Balenciaga heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Harry Nuriev, een kunstenaar, architect en meubelontwerper uit New York. Het meubelstuk, dat de naam Balenciaga Sofa draagt, is gemaakt voor Design Miami 2019 en draait om het tonen van milieuverantwoordelijkheid door een bank te bouwen van afgedankte Balenciaga-kleding.

De bank werd gekozen als de basis van de samenwerking, omdat deze fungeert als het centrum van de meeste huizen. Het meubel toont een transparant vinylmateriaal, waaronder beschadigde of onverkoopbare stukken en resten van oude Balenciaga-voorraden zichtbaar zijn. Dankzij het doorzichtige vinyl zie je duidelijk Balenciaga-branding, zoals labels, patronen en logo’s.

Balenciaga onthulde de bank en legde uit dat het “bedoeld was om duurzame praktijken binnen design en elders aan te moedigen”, en voegde eraan toe dat “het stuk geeft de erkenning van Balenciaga toe als het gaat om de verantwoordelijkheid van ontwerpers om hun milieu-impact te compenseren, en tevens de toewijding aan het implementeren van programma’s die verspilling tegengaan en bijdragen aan een circulaire economie.”

Bekijk de Balenciaga Sofa in de galerij hierboven en houd het stuk in Design Miami in de gaten wanneer het op 3 december wordt geopend.

Balenciaga Sofa - Harry Nuriev

Balenciaga Sofa - Harry Nuriev

Post a Comment

#Volg ons op Instagram