VIDEO: Tesla’s onthulling van de futuristische ‘Cybertruck’ in vijf minuten

Tesla Cybertruck

VIDEO: Tesla’s onthulling van de futuristische ‘Cybertruck’ in vijf minuten

De langverwachte Tesla Cybertruck werd voor het weekend eindelijk onthuld door CEO Elon Musk. Wat vind jij van het futuristisch design?

Zeven jaar sinds het eerste uitgesproken voornemen om een ​​volledig elektrische pick-up te bouwen, heeft Tesla eindelijk zijn Cybertruck onthuld, een beest van een machine met een esthetiek die grotendeels doet denken aan een Mars-rover. Zou deze bolide niet zo in de film Blade Runner 2049 kunnen worden gebruikt?

De nieuwe elektrische truck is verkrijgbaar in drie uitvoeringen – een RWD met één motor, een 4WD met twee motoren en een 4WD met drie motoren – en is bekleed met een ultraharde 30X koudgewalste roestvrijstalen behuizing, waarvan Elon Musk zegt dat hij ook wordt gebruikt voor zijn SpaceX ruimteschepen. Het materiaal is bestand tegen hoge impactkrachten en kan zelfs penetratie door een 9 mm-kogel aan.

Het topmodel binnen de serie van drie biedt ongelooflijke kracht en kan van 0 naar 100 km/u in slechts 2,9 seconden, samen met een sleepvermogen van maar liefst 6.350 kilogram. Net als de huidige elektrische auto’s door Tesla, kan de Cybertruck thuis of op een van de Tesla’s Destination Charging-locaties of Superchargers worden opgeladen, en een enkele lading levert je meer dan 800 kilometer op. Wat het interieur betreft, heeft Tesla een minimalistische benadering gekozen, met zitplaatsen voor maximaal zes volwassenen en een 17-inch touchscreen dat fungeert als het middenconsole.

Voor hen die geïnteresseerd zijn, de Tesla Cybertruck is nu al beschikbaar voor pre-order voor slechts $ 100. Dit kan via de Design Studio-website, waar je tevens meer informatie vindt.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram