REVIEW: Nieuwe OPPO Reno 2 verrast met uitstekende camera en interessante prijs

REVIEW: Nieuwe OPPO Reno 2 verrast met uitstekende camera en interessante prijs

De nieuwe OPPO Reno 2 smartphone is enkele weken beschikbaar en valt op door zijn fraaie camera en redelijke prijskaartje. Wij onderzochten!

Het is slechts 6 maanden geleden dat OPPO de eerste smartphone binnen de Reno-serie introduceerde, maar half oktober werd de opvolger al gelanceerd. En dat is gelukkig niet zomaar. Deze gloednieuwe OPPO Reno 2 oogt qua vormgeving niet spectaculair anders dan diens voorganger, maar verrast wel met een hele hoop voordelen, waaronder een geweldige camera.

De smartphonemarkt is zonder twijfel een enorm concurrerende. Zodoende zoeken fabrikanten continu naar manieren om zich te onderscheiden, waarbij het meest effectief toch wel een mooie prijs-kwaliteitverhouding lijkt te zijn. De OPPO Reno 2 is wat dat betreft een aardige voltreffer. Een uitstekende smartphone met een fraai design en veel innovatie voor nog geen 500 euro. Wij leggen uit.

OPPO Reno 2 review

De nieuwe Reno 2 van OPPO is behoorlijk compleet en speelt in op de wijze waarop veel consumenten hun smartphone gebruiken, met als speerpunt absoluut de camera. Inmiddels is deze handheld gadget net zoveel camera als telefoon, waarbij de flagship phones van bekende merken momenteel furore maken met meerdere camera’s op één toestel, zorgend voor een completere camera-ervaring. OPPO presteert het om met dit middenklasse toestel van 499 euro eenzelfde ervaring te bieden, maar er zijn zeker ook andere zaken die positief opvallen.

Prima scherm

De Oppo Reno 2 heeft om te beginnen een fijn formaat met een 6,5 inch AMOLED-scherm. Wat direct opvalt is het ontbreken van een notch. Maar waar is de selfiecamera dan? Komen we zo op terug! Het beeldscherm zelf is goed helder en scherp, en is daarom meer dan geschikt om videomateriaal op te bekijken. De vingerafdrukscanner onderaan het scherm werkt uitstekend, want het unlocken geschiedt naadloos.

OPPO Reno 2 review

Uitstekende camera

Normaal gesproken beginnen we met de kanonnen aan de achterkant, maar we benoemde zojuist al de selfiecamera. Er is geen notch in het beeldscherm, dus waar zit de lens voor deze camera? Het werkt heel simpel. Als je een selfie wilt maken – en in camerastand op het icoontje voor het draaien van de camera drukt – dan schuift er aan de bovenkant een camera uit die oogt als een soort haaienvin.

OPPO Reno 2 review selfie camera

Ook met de selfiecamera van de OPPO Reno 2 kun je scherpe foto’s maken, wat niet in de laatste plaats te danken is aan de 16MP camera die van toepassing is. Enorm interessant is echter dat de camera is voorzien van diverse AI-tools. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om al tijdens de foto via kunstmatige intelligentie je kin of de breedte van je hoofd aangepast te krijgen. Hoef je dus achteraf – mocht je dit willen – niet te klooien met een bewerkingsprogramma

OPPO Reno 2 review

Het paradepaardje van de Oppo Reno 2 ligt echter aan de achterzijde. Ondanks dat er geen prijskaartje van 1.000 euro aan dit toestel hangt, vinden we toch een systeem met maar liefst vier camera’s. De hoofdcamera is daarbij een 48 MP-camera, die wordt ondersteund door een 13MP telephoto-camera, een 8 MP wide angle en een 2MP mono lens voor diepte effecten. We kunnen dankzij deze cameraopzet prachtige wide shots pakken van landschappen en hagelfijne portretten schieten met bokeh effect.

OPPO Reno 2 review camera

Expert Mode

OPPO Reno 2 review

Details

OPPO Reno 2 review

Normale camera – 1/2

OPPO Reno 2 review

Wide Angle-camera – 2/2

OPPO Reno 2 review

1 Zoom – 1/3

OPPO Reno 2 review

5x Hybrid Zoom – 2/3

OPPO Reno 2 review

20x Digital Zoom – 3/3

Maar dat is niet alles, want dankzij state-of-the-art AI en de Ultra Dark Mode fotograferen we ook bij weinig tot geen licht goed foto’s. Daarnaast herkent de (geactiveerde) AI ook wat je wilt fotograferen, zoals bijvoorbeeld eten of bloemen, waarna de instellingen automatisch worden aangepast voor een optimaal resultaat. Tot slot kunnen we tot vijf keer hybrid inzoomen en is er een extra 20x digitale zoom, waardoor we zaken op afstand perfect kunnen vastleggen, terwijl we tevens van dichtbij veel detail kunnen schieten door in te zoomen.

OPPO Reno 2 review

Normale camera – 1/2

OPPO Reno 2 review

Ultra Dark Mode (geen flits) – 2/2

OPPO Reno 2 review

AI herkent boeket

Als het op video aankomt dan is de Oppo Reno 2 overigens ook niet misselijk. Dankzij 4K-resolutie schieten we mooie video’s, waarbij de AI iets bijzonders biedt. Als je namelijk inzoomt op een geluidsbron – bijvoorbeeld een persoon die iets verder weg staat – zoomt de audio automatisch ook in. Dit werkt nog niet altijd optimaal, maar het is een interessante tool en vertelt ons iets meer over wat we in de toekomst in verbeterde vorm kunnen verwachten.

Meest opvallend is echter de Ultra Steady Mode, waardoor een video nooit meer schokt dankzij een zogenaamde Hybrid Image Stabilization- (HIS-) techniek. Met behulp hiervan zijn beelden accuraat en worden eventuele schokken zoveel mogelijk gereduceerd. De nieuwe Reno 2 smartphone heeft bovendien ook een gyrosensor, zoals GoPro camera’s, en heeft een framerate tot zestig frames per seconde. Leg jouw motorrit, vlog of voetbalwedstrijd vast als nooit tevoren!

Software is ruim voldoende

De Oppo Reno 2 is beschikt over het de in-house software ColorOS 6.1 skin, bovenop het Android Pie besturingssysteem. Onze ervaring is dat het op zichzelf goed werkt, maar wel wat druk oogt. Er zijn talloze applicaties met elk hun eigen functies, waarbij je wellicht veel als overbodig zult zien. Zo is er bijvoorbeeld SOLOOP om video’s mee te editen, Game Space om in te stellen welke notificaties zichtbaar moeten zijn als je gamet en is er Phone Manager om apps die je niet gebruikt een doel te geven. Handig, maar veel. Uiteraard kun je dit oplossen door de icoontjes in een map te plaatsen of te verwijderen, dus een ramp is het niet.

OPPO Reno 2 review color os

Game on!

Met diens fraaie beeldscherm zou de nieuwe Reno 2 van OPPO goed geschikt kunnen zijn voor games. Gelukkig is dit ook daadwerkelijk het geval dankzij een Snapdragon 730G CPU, die krachtig genoeg is om de zwaardere games zoals Fortnite te kunnen spelen.

Batterij doet leven

De Oppo Reno 2 heeft net als vele andere hedendaagse toestellen een 4.000mAh-batterij. Dit is anno nu een prima keuze, want het toestel gaat bij redelijk zwaar gebruik gemakkelijk een volledige dag mee. Kijk je louter video, houd dan rekening met 20 uur batterijtijd. Opladen gaat trouwens behoorlijk rap, want binnen anderhalf uur zit de Reno 2 weer op 100%.

OPPO Reno 2 kopen

OPPO’s Reno 2 is een veilige keuze smartphone als je een toestel uit de middenklasse wilt hebben met premium eigenschappen. De prijs is goed te doen en je krijgt er veel voor terug. Absolute uitblinker is de complete camera-opzet, welke geschikt is voor iedereen die graag uitstekende foto’s en video’s schiet. Het toestel is verder qua inhoud en toebehoren behoorlijk compleet- je krijgt er zelfs een hoesje bij ter bescherming van het exterieur – en zal de gemiddelde gebruiker zeker tevredenstellen.

De OPPO Reno 2 is nu te koop voor een adviesprijs van 499 euro bij o.a. MediaMarkt, T-Mobile, Coolblue en meer. Het toestel is vooralsnog verkrijgbaar in de kleuren Luminous Black en Ocean Blue. OPPO lanceerde overigens onlangs ook eigen bluetooth-oordopjes met een nekband. Deze ‘Enco Q1 wireless noise cancelling headphones’ kosten 129 euro.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram