De nieuwe Timberland Fall/Winter 2019 herencollectie zit boordevol klassiekers

Timberland Fall/Winter 2019

De nieuwe Timberland Fall/Winter 2019 herencollectie zit boordevol klassiekers

De nieuwe Timberland Fall/Winter 2019 herencollectie zit boordevol draagbare klassiekers en duurzaamheid speelt een belangrijke rol.

Timberland Fall/Winter 2019

Timberland lanceerde enige tijd geleden de gloednieuwe Fall/Winter 2019-collectie. Wat direct opvalt is niet alleen het fraaie palet aan designs en kleuren, maar zeker ook het feit dat duurzaamheid een grote rol speelt. Welke items staan op jou verlanglijstje? Bij ons in ieder geval de nieuwe Courmayeur boots!

Het gerenommeerde lifestyle merk brengt ons dit najaar allereerst vijf nieuwe footwear silhouetten die inspelen op de trends ‘bulky’ en ’trail’. En om de ecologische voetdruk van Timberland te verkleinen wordt in de zolen minimaal 34% gerecycled rubber gebruikt. Daarnaast bestaat de binnenkant ook nog eens voor 50 procent uit gerecyclede PET-flessen, een productieproces dat ook wel ReBOTL wordt genoemd. In de Apparel collectie wordt daarnaast katoen van Better Cotton Initiative (BCI) verwerkt en de voering van de jassen bestaat vanaf heden uit gerecycled materiaal (Thermore Ecodown Fibers).

Het iconische label biedt ons nieuwe modellen met het vertrouwde Timberland-DNA, maar richt de blik absoluut op een groene toekomst. Voor ons als consument is het natuurlijk fijn om te weten dat we Timberland kunnen dragen en tegelijkertijd – zonder inspanning – een positieve bijdrage leveren. Enfin, welke nieuwe releases hieronder zie jij wel zitten?

Timberland Fall/Winter 2019 herencollectie

Timberland Courmayeur

De Courmayeur is wat ons betreft een hoogtepunt binnen de Timberland Fall/Winter 2019 en dankt zijn naam aan het gelijknamige skidorp in Italië. Hier stopt fashion niet voor sneeuw in de winter en zeker niet voor een ‘hike’ in de zomer. De 6inch boots uit de FW 2019-collectie kennen we maar al te goed en komen dit seizoen in zowel nubuck als gewaxt leer in zes aardse kleuren. Deze nieuwe release is uiteraard trouw aan het DNA van Timberland, maar komt nu met een klassieke en robuuste look en feel. Prijskaartje is vanaf € 199,95.

Timberland Fall/Winter 2019

Timberland Brooklyn

Het outdoorsy en urban DNA van Timberland doordrenkt de Brooklyn sneakercollectie. Voor Fall/Winter 2019 zijn vier nieuwe modellen gelanceerd met hierin elementen van sporten zoals hiking en trailrunning. De schoen is wat betreft materiaal zorgvuldig voorzien van een mix van onder andere nubuck en ripstop stof. De onstuimige herfst trotseren we met verve dankzij het comfort van het Brooklyn model. De schoenen zijn verkrijgbaar in de modellen Chukka, Boot en Oxford. Prijs is vanaf: € 99,95.

Timberland Fall/Winter 2019

Timberland Iconic 80s

De Iconic 80s schoen – beter bekend als dé kickstarter van de Amerikaanse work-boot trend in heel Europa – is in de 80’s gelanceerd. Timberland zorgt voor een glamoureuze comeback van dit OG Mac-Daddy model dat zogezegd in een sandwich bar in Milaan is ontstaan. De schoen is verkrijgbaar in een uitvoering voor heren, dames en kinderen. Prijs vanaf: kids € 99,95 en heren/dames € 179,95.

Timberland Fall/Winter 2019

Timberland Apparel collectie: Therma Range, Neo Summit en Nordic Edge

Timberland’s Apparel collectie bestaat voor het Fall/Winter 2019-seizoen uit drie stijlen: Nordic Edge, Neo Summit en Therma Range. Binnen deze innovatieve kledingstukken zijn de meest geavanceerde technologieën verwerkt. Dit betekent in de praktijk dat de collectie extreme weersomstandigheden de baas kan zijn en tegelijkertijd stijlvol en draagbaar is. Dankzij een vernieuwd isolatiesysteem passen de kledingstukken zich aan verschillende temperaturen aan, zodat de gewenste temperatuur een constant factor is.

De voering in deze jassen zijn trouwens ‘down-free’ en gemaakt van gerecycled PET-flessen. De Apparel items sluiten zodoende naadloos aan bij het DNA van Timberland door hun functionaliteit en innovatieve design. Deze collectie kenmerkt zich door de gestroomlijnde, ergonomische functies, waterdichte details en het gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen. Veranderlijk weer, gewijzigde plannen of onverwachte avonturen: de Apparel collectie is klaar voor elke situatie. Prijs vanaf: € 289,95.

Timberland Fall/Winter 2019

De volledige Timberland Fall/Winter 2019-collectie is nu verkrijgbaar via brandstores, geselecteerde verkooppunten en online.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram