Roadtrip: De ultieme vakantie in Zuid-Afrika met deze 5 tips

zuid-afrika roadtrip tips

Roadtrip: De ultieme vakantie in Zuid-Afrika met deze 5 tips

Op vakantie naar Zuid-Afrika? Ga eens op roadtrip en neem onze 5 reistips hieronder in overweging. Wanneer ga jij?

zuid afrika roadtrip tips

Als je weleens een reisdocumentaire over Zuid-Afrika hebt gezien, dan weet je dat iedere reiziger opgewonden wordt van in ieder geval één tip: Ga op roadtrip en ontdek alle pracht en praal. Van strand tot safari en van metropolen tot wijngebieden, in Zuid-Afrika vind je de ultieme reisbestemming. 

Alhoewel je prima het hele jaar door naar Zuid-Afrika kunt afreizen voor een geweldige tijd, is het belangrijk om te weten dat het in juli en augustus winter is in het Afrikaanse land. Dit betekent dat het daar laagseizoen is en dit brengt een aantal mooie voordelen die het overwegen waard zijn met zich mee. Zo zul je bijvoorbeeld bemerken dat er voor een rondreis Zuid-Afrika veel meer keuze is wat betreft verblijven en dat sommige accommodaties goedkoper zijn. Vooral bij een roadtrip is het prettig dat er voldoende verblijfopties langs de door jou af te leggen route beschikbaar zijn.

Roadtrip door Zuid-Afrika

Een roadtrip plannen door Zuid-Afrika kun je prima zelf doen. Bepaal welke plekken je wilt zien, waar je wilt overnachten en stippel zo de perfecte route voor jullie trip uit. We adviseren je trouwens een offline navigatie-app te gebruiken, zodat je nooit zonder GPS komt te zitten. Daarnaast is veiligheid belangrijk, dus zoek per plek waar je komt goed uit hoe het daar zit met veiligheid. Vermijd locaties met een slechte reputatie en reis altijd veilig.

Voordat we onze 5 tips voor een roadtrip door Zuid-Afrika geven, is het alleen nog belangrijk om in acht te nemen dat je in dit land op de linker weghelft rijdt en het stuur rechts in de auto zit. Met name met je andere hand schakelen vereist enige oefening – kies voor een automaat als je kunt – en trek hier dan ook een dag voor uit om te wennen. Zo voorkom je tevens problemen met de ruitenwisserhendel en het knipperlicht, die ook zitten omgedraaid. De Zuid-Afrikaanse weg biedt schitterende panorama’s, maar zit hier en daar ook vol met lopende mensen, overstekende dieren en zelfs lifters. Krijg het rijden daar dus onder de knie voordat je de prachtige roadtrip gaat maken.

5 must-visit bestemmingen voor je Zuid-Afrikaanse roadtrip

Kaapstad

Deze wereldstad is voorzien van een aantal uitstekende opties voor toeristen en reizigers. Zo is er de zogeheten hop-on-hop-off-bus, die ideaal is voor een ontdekkingstocht door de stad. En alhoewel wij de Zuid-Afrikaanse wintermaanden aanraden om diverse redenen, is het belangrijk om te weten dat de kabelbaan naar de Tafelberg in juli is gesloten voor winteronderhoud. Geen zorgen echter, je ziet genoeg en er zijn schitterende kijkpunten. In het havengebied vind je trouwens de Waterfront Area, een levendige plek vol food en souvenirs. Bezoek tot slot ook eens het zeeaquarium.

zuid afrika roadtrip tips

Stellenbosch wijnstreek

Dé wijnstreek van Zuid-Afrika is Stellenbosch. Grote kans dat je onbewust al eens een heerlijke wijn uit dit gebied hebt gedronken. Het ligt buiten Kaapstad en is dus perfect toe te voegen aan de roadtrip. Als je een wijnliefhebber bent, dan moet je hier gaan voor een ‘tasting’. Bevalt het? Bestel jouw favoriete flessen wijn en laat ze naar Nederland verschepen. Het is trouwens heerlijk om door de mooie wijngaarden en tuinen te wandelen – of huur een Segway! – van bijvoorbeeld Winefarm Spier. Na de wandeling door het landgoed kun je lekker lunchen of dineren, om vervolgens nog wat te shoppen ter afsluiting.

Safari Krugerpark

Als je inderdaad in juli en augustus naar Zuid-Afrika afreist, en het dus lokaal winter is, dan moet je absoluut op safari naar het Krugerpark. Tijdens de wintermaanden zijn ook hier de bomen minder bezaaid met bladeren, waardoor je veel meer kunt zien. Er is minder beschutting voor de dieren, waardoor je met je verrekijker nog sneller de indrukwekkende dieren kunt spotten.

zuid afrika roadtrip tips

Drakenberg

Bezoek gedurende de roadtrip de Drakenberg en ontdek hier niet alleen een prachtig uitzicht, maar tevens diverse outdooractiviteiten. Boek bijvoorbeeld een tripje met de Canopy Tour zipline en scheer vol adrenaline over de boomtoppen.

zuid-afrika roadtrip tips

Wild Coast

Als je goed met de auto langs de adembenemende oostkust van Zuid-Afrika toert, dan kom je op een gegeven moment uit bij de zogeheten ‘Wild Coast’. Het is hier ruig, winderig, ongerept en ronduit prachtig. Het is tevens de ideale plek om dolfijnen en walvissen te spotten, te vissen of te wandelen langs de ruige kustlijn. Een mooie plek trouwens ook om te kijken voor een overnachting!

Wanneer vertrekt jij naar Zuid-Afrika?

zuid-afrika roadtrip tips

Post a Comment

#Volg ons op Instagram