Dít gereedschap moet elke man standaard in huis hebben

gereedschap klopboormachine

Dít gereedschap moet elke man standaard in huis hebben

Welk gereedschap moet iedere man in huis hebben? Wij hebben een lijstje gemaakt met de belangrijkste gereedschappen voor in jouw schuur of berging.

gereedschap klopboormachine

Als echte vent dien je een aantal handigheidjes in de vingers te hebben. Bepaalde onderdelen binnen het klussen behoren hier dan ook zeker toe, waarbij het excuus ’twee linkerhanden’ niet opgaat. En dat betekent dat je ook een aantal stukken gereedschap op voorraad dient te hebben. Wat ligt er in jouw opbergruimte aan tools?

Nee, geen zorgen. We gaan verder niet belerend doen over de klussen die eigenlijk binnen jouw repertoire dienen te liggen. Wel gaan we je een handje helpen. De meeste klussen die te doen zijn voor de gemiddelde man vereisen zekere gereedschappen. Het minste wat jij dus kunt doen, is ervoor zorgen dat je deze voorradig hebt. Dit is ook handig zodat als je een keer je vader of maat moet vragen om hulp, je niet ook nog eens hen moet vragen om zelf tools mee te nemen.

Dit gereedschap moet je in huis hebben

Het maakt ons niet zoveel uit waar je jouw gereedschap vandaan haalt, zolang je het maar in huis hebt. Met de volgende vier gereedschappen bedwing je een hoop klussen. Viermaal een stuk accugereedschap waarmee je veilig en afdoende jouw kleine(re) (t)huisprojecten kunt afronden. Zei er iemand “mancave“?

Decoupeerzaag

Planken, plinten en andere houtwerken die rechtdoor zagen vereisen neem je onder handen met de decoupeerzaag. En ben je iets handiger ermee, dan zaag je ook gemakkelijk bochten. Zeer geschikt voor veel projecten, maar let op, worden de balken hout te dik, dan is het tijd voor een andere zaag.

Schuurmachine

Voor de één een mooie bijnaam uit de jeugdige jaren, voor de ander de ideale tool om net gezaagd hout te voorzien van een smooth oppervlak. Voordat je hout wilt lakken, is het raadzaam om het goed glad te schuren. Zo voorkom je verdere trammelant in het vervolgtraject.

Schroefmachine

Een aantal schroeven handmatig indraaien is geen enkel probleem. Tientallen schroeven indraaien wordt vervelend. Gelukkig is er de schroefmachine. Hiermee draai je gemakkelijk alle schroeven daar waar nodig in, én verwijder je ze desgewenst weer net zo simpel. Scheelt immens veel tijd en inzet.

Klopboormachine

Dit gereedschap beschikt over de power die nodig is om de boel eens goed aan te pakken. Wil je bijvoorbeeld een gat in de muur hebben, dan is de klopboor jouw beste vriend. Ook in beton maakt dit type boor het gaat je dat jij nodig hebt om je nieuwste schilderij op te hangen.

Als je bovenstaande gereedschappen in huis haalt, dan ben je voorbereid op veel interieursituaties die vragen om een praktische aanpak. Dit type gereedschap koop je bij Mastertools online of bij andere bouwmarkten bij jou om de hoek. Succes!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram