Dit zijn de 10 Beste Reisbestemmingen volgens Lonely Planet

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 - marokko

Dit zijn de 10 Beste Reisbestemmingen volgens Lonely Planet

Dit zijn de 10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 volgens Lonely Planet, en o.a. Aruba ons eigen Nederland zijn van de partij.

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 - bhutan

Een wijs man zei ooit dat onze beste ideeën worden geboren als we op vakantie zijn. Het beste idee ter wereld volgens ons? Op vakantie te gaan! Maar hoe beslis je waar je naartoe wilt? Je zou een wereldbol kunnen ronddraaien en daarheen gaan daar waar je vinger de globe stopt. Verstandiger zou echter zijn om te vertrouwen op de experts van Lonely Planet.

De 15e jaarlijkse lijst van Lonely Planet met de beste bestemmingen om te bezoeken in 2020 zit boordevol exotische landen en een aantal zeer, we herhalen, zeer onverwachte vermeldingen. Om te weten welke dit zijn, scroll je door de top 10 keuzes hieronder.

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020

10. Uruguay
Jouw reis naar Zuid-Amerika wordt pas als een succes beschouwd als je Uruguay heb bezocht. De relaxte, gastvrije en nuchtere mensen in Uruguay gecombineerd met adembenemende Atlantische kustlijn, een exploderende wijnindustrie, warmwaterbronnen en eindeloze glooiende landschappen maken deze bestemming tot de ideale combinatie voor geweldige vakanties.

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 - uruguay

9. Marokko
Deze plek is betoverend. Het is net als tijdreizen dankzij de aanwezigheid van aloude attracties en bezichtigingen. Het verleden wordt aangevuld met duurzame en toch stijlvolle accommodaties, smaakvolle restaurants met seizoensproducten en wellnessretraites langs de kust, die yoga en surfen combineren. Je hoeft toch verder niets anders te bedenken?

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 - marokko

8. Liberia
Voor een buitenstaander is dit misschien niet de meest logische keuze. Maar degenen die Liberia en zijn natuurlijke schoonheid hebben ervaren, gutsen over de mensen en idyllische stranden, voorzien van enkele van de beste surfgebieden van West-Afrika, zoals resort Robertsport. De aanwezigheid van het op een na grootste gebied van primair regenwoud in West-Afrika, Sapo National Park, geeft je ook de kans om chimpansees, bosolifanten en de beroemde pygmee-nijlpaarden van Liberia tegen te komen.

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 - liberia

7. Nederland
Ook ‘wij’ staan in de 10 Beste Reisbestemmingen voor 2020. Ons eigen Amsterdam is een vanzelfsprekendheid onder toeristen, maar wat voor bezoekers ook het proberen waard is, is natuurlijk het uitstekende treinnetwerk; je kunt een groot aantal evenementen in prachtige steden verkennen en meer waar voor je euro krijgen. Klinkt 35.000 km aan fietspaden om attracties buiten de steden te verkennen goed genoeg? Zelfs voor de toerist in eigen land is dit de moeite meer dan waard.

8. Costa Rica
Voor degenen die een duurzaam leven leiden en voor hen die meer willen weten over duurzaamheid, is Costa Rica the place to be. Vanwege de enorme biodiversiteit van het land moet je niet schrikken als je bijvoorbeeld een ​​slaperige luiaard in de bomen ziet hangen. Ook kikkers met rode ogen die tegen alle verwachting hun roofdieren verdoven of walvissen in de Stille Oceaan zijn een fraaie bijkomstigheid. Negentig procent van de energie van het land is overigens afkomstig van hernieuwbare bronnen, waardoor het een kandidaat is voor de eerste CO2-neutrale landen in 2020.

5. eSwatini
Voorheen bekend als Swaziland, staat deze plek bekend om zijn legendarische natuur, cultuur en ook als een van de meest ondergewaardeerde plaatsen in Zuidelijk Afrika. Maar de nieuwe internationale luchthaven, evenals de verbeterde wegeninfrastructuur, zullen mensen van over de hele wereld laten genieten van diverse landschappen, parken en reservaten. Ook kunnen we op avontuur met spannende activiteiten, zoals zip-lining, trekking, wildwatervaren of verbluffende neushoorn ontmoetingen.

4. Aruba
Het culturele centrum van San Nicolas, bekend als Sunrise City, is zeker een van de gelukkigste plekken om te verblijven, met palmbomen en ongerepte stranden, lokale kunstenaars die straatmuren sieren en pop-up carnaval-ervaringen binnen handbereik. Met een wervelwind aan nieuwe verblijven en ervaringen, wacht een authentiek, betaalbaarder en duurzamer Aruba op je. Check binnenkort ook onze eigen reispublicaties met betrekking tot de voormalig Nederlandse kolonie.

10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 - arubs

3. Noord Macedonië
Bekend om zijn uitstekende gastronomie, oude tradities en betoverende natuur,  wordt Noord-Macedonië vanaf 2020 nog populairder met de toevoeging van vliegroutes naar het door Unesco beschermde Lake Ohrid en de onlangs gelanceerde High Scardus Trail, een tocht van 495 km langs de meest spectaculaire bergtoppen van de regio. Avontuur-junkies, letten jullie op?

2. Engeland
De betoverende Engelse kustlijn, een verkwikkende wandeling maken op een winderige pier, genieten van lekkere gastronomische lekkernijen, genieten van het onderwaterleven in rotspoelen en meer. In 2020 zal het gemakkelijker zijn om aan deze activiteiten deel te nemen naarmate nieuwe delen van het Engelse kustpad geopend blijven. Met maar liefst 4.828 kilometer aan lengte, zal Engeland de langste ononderbroken route in zijn soort ter wereld bieden, nu er voor het eerst toegang wordt gegeven tot de gehele kustlijn van het land.

1. Bhutan
Een overvloed aan steden, resorts, spa’s willen zichzelf benoemen tot de zevende hemel of het paradijs op aarde; ze komen niet eens in de buurt van het echte Shangri-la, ook bekend als Bhutan. Dit kleine stukje Himalayaparadijs is uniek binnen de 10 Beste Reisbestemmingen voor 2020. Het land hanteert namelijk een strikt toeristisch beleid met een hoge waarde en een lage impact, waardoor reizigers worden gedwongen een hoge dagelijkse vergoeding te betalen om een ​​voetje te zetten in de met pijnbomen geurende en met kloosters gekroonde heuvels. In ruil daarvoor krijg je de kans om over een kuis en strooiselvrij land te wandelen, in het gezelschap van nobele boeddhistische overtuigingen die uniek zijn afgestemd op hun omgeving. Voor hen die het niet weten, Bhutan is momenteel het enige koolstofnegatieve land ter wereld en het koninkrijk zal tegen 2020 de eerste volledig organische natie worden, dus het wordt alleen maar mooier.

Welke van de 10 Beste Reisbestemmingen voor 2020 verleiden jou het meest?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram