De nieuwe Breitling Avenger Collectie maakt indruk en is klaar om vlieguren te maken

De nieuwe Breitling Avenger Collectie maakt indruk en is klaar om vlieguren te maken

De nieuwe Breitling Avenger Collectie maakt indruk en is klaar om vlieguren te maken. Horloges op maat gemaakt voor de avonturier van nu.

Horlogemerk Breitling heeft zijn nieuwe Avenger collectie een redesign gegeven. De nog robuustere en stoerdere Avenger voegt zich bij de Aviator 8 en de iconische Navitimer in Breitlings ‘Air’ universum en markeert de evolutie van de pilotenhorloges van het merk. De status van Breitling als één van ’s werelds toonaangevende producenten van aan luchtvaart gerelateerde horloges wordt eens te meer bevesigd.

Evenals de Navitimer en Aviator 8-collecties, heeft ook de Avenger een eigen persoonlijkheid die gemaakt is als trouwe kompaan voor vliegavonturiers die iets buitengewoons en onverwachts willen bereiken. De Avenger voelt zich helemaal thuis om de pols van een dronepiloot die de lucht vanaf de grond verovert, maar sluit ook naadloos aan bij het karakter van de piloot in de straaljagercockpit of de vliegpionier die zijn leven heeft wijdt aan het verleggen van grenzen bij de conventionele luchtvaart.

Breitling Avenger Collectie

Breitling’s Avenger debuteerde oorspronkelijk in 2001. Bij de herlancering heeft het merk de collectie een update gegeven en op een unieke plek binnen de zogeheten ‘Air’-lijn gepositioneerd. De nieuwe collectie staat symbool voor de transitie van een van Breitlings meest krachtige en kenmerkende collecties naar het tijdperk van de moderne luchtvaart. Het moderne, door prestaties geïnspireerde pilotenhorloge introduceert het pure Breitling-DNA aan een nieuwe generatie actieve, doelgerichte en stijlvolle mannen en vrouwen. Deze zelfverzekerde mensen, van baanbrekende piloten en commerciële luchtvaartleiders tot influencers en stijliconen,waarderen de opvallend frisse horloges die nogaltijd de klassieke ontwerpcodes in zich dragen

‘Breitling Aviation Pioneers Squad’

Om de lancering van de nieuwe Avenger-collectie te vieren, heeft Breitling een nieuw ‘Aviation Pioneers Squad’ samengesteld, een integraal onderdeel van de #squadonamission campagne. De ‘squad’ bestaat uit drie inspirerende en opvallende individuen die elk een bepaald onderdeel uit de rijke en avontuurlijke luchtvaarthistorie vertegenwoordigen: Scott Kelly, Rocío González Torres en Luke Bannister. Deze ervaren lucht(vaart)specialisten vertegenwoordigen verschillende generaties en nemen hun ongelooflijke en ver uiteenlopende ervaringen mee de ‘squad’ in.

Elk is op zijn eigen manier de benaming ‘Aviation Pioneer’ waardig. Zo heeft Scott Kelly een jaar van zijn leven over planeet aarde uitgekeken vanuit het internationale ruimtestation ISS, heeft commandant Rocío González Torres meer dan 1000 vlieguren gemaakt in een straaljager en blinkt Luke Bannister op zijn beurt uit in een geheel nieuwe luchtvaartdiscipline; hij won op 15-jarige leeftijd zijn eerste World Drone Championship en heeft sindsdien een prijswinnende koers voor zichzelf uitgestippeld. Het is zodoende eigenlijk logisch dat de leden van de Breitling ‘Aviation Pioneers Squad’ horloges uit de Avenger-collectie dragen. Het bevestigt de status van Breitling als pionier en als ’s werelds meest toonaangevende producent van vlieggerelateerde-en pilotenhorloges.

nieuwe Breitling Avenger Collectie

De Avenger-collectie is een compromisloze, moderne expressie van Breitlings ‘Air’ DNA en accentueert en ondersteunt de indrukwekkende luchtvaartcarrières van de drie ‘Squad’-leden perfect. De Breitling Avenger-horloges zijn gedurfd en extreem robuust, terwijl de onderscheidende tabs op hun geribbelde bezels ze onmiddellijk herkenbaar maken. Deze tabs bieden niet alleen een opvallend ontwerp, maar zorgen ook voor een optimale draaifunctie van de ring, zelfs voor vliegers (of anderen) die handschoenen dragen. Het zorgt voor een ongeëvenaarde veiligheid en gebruiksgemak.

De horloges in de Breitling Avenger-collectie zijn indrukwekkend gevarieerd, met kastgroottes variërend van 43 mm tot 48 mm. De keuze van de kleuren van de wijzerplaten zal elke luchtvaartliefhebber aanspreken, net als de ruime selectie bandjes. Zoals je van de Avenger-collectie mag verwachten, zijn de horloges beschikbaar in verschillende vormen; als chronograaf, drie ‘time only’-modellen of met een 24-uurs GMT-hand.

De complete Avenger-collectie bestaat uit:

  • Breitling Super Avenger Chronograph 48 en Chronograph 48 Night Mission
  • Breitling Avenger Chronograph 45 en Chronograph 45 Night Mission
  • Breitling Avenger Swiss Air Force Team Limited Edition
  • Breitling Avenger Automatic 45 Seawolf en 45 Seawolf Night Mission
  • Breitling Avenger Automatic GMT 45 en GMT 45 Night Mission
  • Breitling Avenger Chronograph 43
  • Breitling Avenger Automatic 43

De volledige Breitling Avenger-collectie is nu verkrijgbaar en verschijnt binnenkort ook in de nieuw te openen brandstore in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

nieuwe Breitling Avenger Collectie

nieuwe Breitling Avenger Collectie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram