GEZONDHEID: Hoe voorkom je artrose en gewrichtsklachten?

hoe voorkom je artrose

GEZONDHEID: Hoe voorkom je artrose en gewrichtsklachten?

Ook voor jongemannen is het belangrijk om te weten. Hoe voorkom je artrose? Lees jezelf in en houd het lichaam gezond, daar waar mogelijk.

hoe voorkom je artrose

Op jonge leeftijd hoef jij je niet druk te maken over artrose, toch? Of kan het wellicht geen kwaad om jezelf in ieder geval enigszins in te lezen? Aangezien artrose vaak op latere leeftijd pas voorkomt, besteed je als jongeman weinig tot geen aandacht aan de aandoening. Toch kun je al wel maatregelen nemen om de kans op artrose te verkleinen of om de aandoening helemaal te voorkomen. Denk even aan de toekomstige gezondheid en lees mee.

Juist als je op jongere leeftijd rekening houdt met artrose, kun je er als je ouder wordt van profiteren. Vandaag leggen we jou kort uit wat artrose is en hoe je dit het beste kunt voorkomen.

Wat is artrose?

Artrose is simpelweg de slijtage van gewrichten. Hierbij gaat het om het kraakbeen dat slijt en verdunt. Deze slijtage kan leiden tot stijve en pijnlijke gewrichten. Het kan dan moeilijker zijn om de gewrichten te gebruiken en het is vaak ook lastig om kracht te zetten. Toch zijn er ook veel mensen die artrose hebben maar hier niks van voelen. Het kan dus ook per persoon verschillen hoe de artrose zich ontwikkelt.

Soorten artrose

Een vorm van artrose die veel voorkomt is artrose in vingers. Bijna iedereen boven de 55 heeft deze vorm van artrose, maar alleen 20% merkt hier ook echt iets van. Vingerartrose kan erg lastig zijn omdat handen veel gebruikt worden in het dagelijks leven. Als je dus artrose in je vingers hebt, kan dit jouw dagelijkse leven flink verstoren. Ook knie artrose is een veelvoorkomende vorm van artrose, omdat de knie veel belast wordt en omdat het een complex gewricht is. Door het vele gebruik van de knie, is de kans op artrose in dit gewricht ook een stuk groter.

Hoe voorkom je artrose?

Artrose voorkomen is makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Je kunt al op jongere leeftijd maatregelen nemen die de kans op artrose kunnen verkleinen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om veel te bewegen. Mensen met een gezond gewicht hebben namelijk minder kans op artrose. Je moet wel opletten dat je niet te intensief sport, want dit kan juist weer de kans op artrose verhogen. Pak je rust! Naast veel beweging is ook goede voeding essentieel. Sommige voedingsstoffen kunnen artrose namelijk tegengaan of juist verergeren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om veel groenten en fruit te eten. Ook goede vetten kunnen een positief effect hebben.

Wat als je al artrose hebt?

Heb je nu al wel artrose, dan is de vraag “hoe voorkom je artrose?” minder van belang. Echter, symptoombestrijding is heel goed mogelijk. Zo zijn er meerdere natuurlijke ontstekingsremmers die de pijn van artrose kunnen verzachten en de gewrichten soepeler kunnen maken. Zo heb je tegenwoordig vloeibare groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad die op een natuurlijke wijze klachten van artrose kunnen verminderen. Dit kan er dan ook voor zorgen dat mensen met artrose een stuk comfortabeler kunnen leven. Daarnaast verklein je door het gebruik van deze middelen ook nog eens de kans dat je een operatie moet ondergaan. Er zijn bovendien positieve bijwerkingen gevonden bij deze natuurlijke middelen, wat het gebruik van deze producten nog fijner maakt!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram