Volvo’s volledig elektrische XC40 Recharge maakt debuut

Volvo XC40 Recharge

Volvo’s volledig elektrische XC40 Recharge maakt debuut

De volledig elektrische Volvo XC40 Recharge maakt debuut en beschikt over 408 pk en 400 kilometer bereik op een enkele lading.

Volvo XC40 Recharge

De Zweedse autofabrikant Volvo heeft zijn volledig elektrische XC40 Recharge onthuld, een volledig elektrische versie van zijn compacte crossover. Met behulp van een elektrische aandrijving met vierwielaandrijving kunnen de motoren in totaal 304 kW produceren, wat overeenkomt met 408 pk. Het belangrijkste is dat de EV een enorm bereik heeft met 400 kilometer per lading. Daarnaast kan hij tot 80 procent worden opgeladen in slechts 40 minuten bij gebruik van een snellader.

Esthetisch gezien, omdat er geen motor meer nodig is, heeft het Sage Green-voertuig nu een gesloten rooster, met slechts een kleine spleet eronder, evenals laadruimte onder de motorkap. Het dak en de spiegelkappen zijn zwart geverfd voor een welkome scheut contrast met de verder lichtere body. Het interieur is uitgerust met het nieuwe Android-aangedreven infotainmentsysteem dat Google Assistant, Google Maps en zelfs de Google Play Store ondersteunt.

Volgens Volvo is de nieuwe XC40 Recharge slechts een van de vele EV’s die nog gaan komen. Het bedrijf is van plan om de komende vijf jaar elk jaar een nieuwe elektrische auto te laten debuteren, in de hoop uiteindelijk 50 procent van haar wereldwijde verkoop te verschuiven naar EV’s tegen 2025. De resterende 50 procent, zo hopen ze, zal uitsluitend uit hybriden bestaan. Wat vind jij van de nieuwe Volvo XC40 Recharge?

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram