VIDEO: Wat is het ultieme waterdichte Rolex-horloge?

waterdichte Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660

VIDEO: Wat is het ultieme waterdichte Rolex-horloge?

Wat is de ultieme waterdichte Rolex? De Rolex Submariner 116610LN, Rolex Sea-Dweller 126600 & Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 komen aan bod.

Al in de jaren 60 volop bezig met testen en ontwikkelen, kan Rolex vandaag de dag gerust claimen dat zijn horloges waterdicht zijn tot een bepaalde hoeveelheid waterdruk. Interessant is een recente video door Watchfinder & Co., waarin de Rolex Submariner 116610LN, Rolex Sea-Dweller 126600 en Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 worden gestest om te bepalen welk model het beste van het beste is als het gaat om waterdicht zijn.

De video sluit al snel de Rolex Submariner uit, waarbij wordt gemeld dat het een “watje” is in vergelijking met zijn uitdagers, aangezien hij slechts 300 meter onder water kan duiken. De cijfers beschrijven echter niet het hele verhaal van het klassieke Rolex-horloge, dus de verteller gaat dieper in op de oesterachtige ontwerpdetails en het perpetual-bewegingssysteem dat het model bijzonder maakt, evenals de geschiedenis achter het begin van de race van Rolex en Omega om een ​​horloge te ontwerpen dat 600 meter onder water kan weerstaan.

De Rolex Sea-Dweller werd geboren met behulp van de sterkste elementen van de Submariner, waardoor het model natuurlijk nog sterker werd. Dankzij een nog strakker ontwerp en de mogelijkheid om 1.220 meter onder water te duiken, werd het ‘t ultieme waterdichte horloge genoemd ten tijde van diens ontwerpen en release. Rolex heeft echter een dikkere en sterkere Sea-Sweller gemaakt, het Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 genaamd. Het Deepsea-model is tot 3.900 meter onder water geschikt, dankzij de titanium achterkant en het ringslot-systeem. De video noemt tot slot dat het zwaarste waterdichte model dat Rolex ooit heeft gemaakt, een nog meer opgevoerde versie van het Deepsea-model is. Dit is namelijk de Deepsea Challenge, die een diepte van 12.000 meter kan weerstaan.

Welke van de drie waterdichte Rolex-horloges vind jij het mooist?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram