Vrijdag is het Nationale Vodkadag en dat kan in stijl worden gevierd met deze cocktailrecepten

nationale vodkadag cocktailrecepten met vodka

Vrijdag is het Nationale Vodkadag en dat kan in stijl worden gevierd met deze cocktailrecepten

Vrijdag is het Nationale Vodkadag en dat kan in stijl worden gevierd met deze cocktailrecepten. Welke cocktail met vodka ga jij thuis maken?

nationale vodkadag cocktailrecepten met vodka

Aanstaande vrijdag is het niet alleen Dierendag, het is ook Nationale Vodkadag! Geen toeval natuurlijk dat deze fantastische feestdag op een vrijdag valt. Maar, ho. Wacht. Voordat je losgaat, het kán ook met een tikkeltje minder alcohol. Wist je dat je dan die met zorg bij elkaar ge-shakete cocktail nog beter proeft?

Cocktails zijn vaak sluipmoordenaars. De silent killers. Na een avondje cocktails drinken lijkt in het begin all fun and games, maar na twee of drie hakken ze er toch altijd nèt iets harder in dan je vooraf verwachtte. Well, lo and behold: de low-ABV cocktail. Deze groeiende trend in de barscene zorgt voor de opkomst van cocktails met een maatje minder – zonder te compenseren op smaak.

Ter ere van Nationale Vodkadag op 4 oktober geven we je de recepten van onze favoriete low-ABV (low alcohol by volume) cocktails. Voor more drinks en less drunk. En natuurlijk vodka.

Your inner bartender is calling | Pomme Highball

Op Nationale Vodkadag kan een Belvedere cocktail natuurlijk niet ontbreken. Zij introduceerden eerder dit jaar hun Pomme Highball. Deze frisse cocktail bevat onder andere citrus en appel, en brengt je weer even terug naar de warme zomerdagen. Moeilijk om te maken is hij niet. Dus channel your inner bartender en verras je vrienden eens met een Pomme Highball in plaats van een biertje.

Wat heb je nodig?
45 ml Belvedere Vodka
60 ml (versgeperst) appelsap
20 ml limoensap
10 ml suikersiroop
Sodawater
2 komkommerschijfjes
Kurkuma

How to: Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg de vodka, het (versgeperste) appelsap, limoensap en suikersiroop toe. Roer het geheel goed door. Top af met sodawater. Besprenkel de komkommer met kurkuma en gebruik deze als garnering.

nationale vodkadag cocktailrecepten met vodka

And the winner is… | Rocket Fizz
Ondanks dat deze cocktail geen vodka bevat, verdient deze zeker een plek tussen onze favoriete low-ABV cocktails. Op 24 september vond de finale plaats van de oneUNIT competitie. Bekende bartenders werden hiervoor uitgedaagd om een cocktail te maken met maximaal one unit (12,5 ml) aan alcohol. Mads Voorhoeve maakte met zijn Rocket Fizz de meeste indruk op de vakjury. Deze signature cocktail is de perfecte balans tussen spicy, citrus en smokey. Met minder alcohol en véél smaak.

Wat heb je nodig?
27,5 ml Bruxo No1 Mezcal (46%)
20 ml vers citroensap
15 ml suikersiroop (2:1)
Grote bos rucola
Lowlander 0,0% wit
Eiwit (optioneel voor vegans)
Sal de Gusano

How to: Shake in een cocktailshaker het ijs samen met de Bruxo No1 Mezcal, het verse citroensap, de suikersiroop, rucola en eitwitten. Double strain in een longdrinkglas. Top af met Lowlander 0.0% wit. Maak af met een citroenschil en dip de rand in Sal de Gusano.

nationale vodkadag cocktailrecepten met vodka

Tel Aviv stijl shaken | Bardak

Geen zin om zelf in de weer te gaan met jiggers, shakers en bar spoons? Maar wél zin in een fijne cocktail? Kom dan naar Bardak aan de Ferdinand Bolstraat. Naast de overheerlijke Tel Aviv streetfood bites geniet je hier namelijk ook van twee low-ABV-cocktailknallers met een scheutje vodka. De frisse Granny Smith Martini krijgt een appeltjesgroene kleur, een drupje citroen en indrukwekkend garnituur. Liever iets zoets? Kies dan voor de Sweet Bliss met aardbei, passievrucht en twee soorten vodka. Of beter nog, neem ze allebei. Zelfs geschikt voor doordeweeks.

nationale vodkadag cocktailrecepten met vodka

Koninklijke cocktails| THE DUCHESS

Van het interieur tot het menu – bij THE DUCHESS houden ze van overdaad. Maar qua cocktails kunnen ze het ook met een beetje minder. Zo bevat het creatieve cocktailmenu maar liefst drie royale low-ABV cocktails. Geniet zonder koninklijke kater van de Apple and Pear, Truffle Cobbler of de Strawberry Wine. Laatstgenoemde is op Nationale Vodkadag onze favoriet. Met een vleugje vodka, aardbeien, rozen en a dash of prosecco proost je prinsheerlijk op deze feestelijke dag.

Tot zover onze tips om Nationale Vodkadag te overleven. Alvast een mooie vrijdag!

nationale vodkadag cocktailrecepten met vodka

Drink met mate en vanaf 18 jaar oud

Post a Comment

#Volg ons op Instagram