De smart casual outfit draag je op kantoor en in je vrije tijd

smart casual outfit

De smart casual outfit draag je op kantoor en in je vrije tijd

De smart casual outfit draag je op kantoor en in je vrije tijd. Als ideale mix tussen formeel en informeel is de kledingstijl bijna altijd geschikt.

smart casual outfit

Sta jij vaak voor je kledingkast en twijfel je welke outfit het beste bij jouw werkdag past? Lopen jullie op het kantoor eigenlijk altijd met casual kleding, maar komt het toch geregeld voor dat er een klant voorbij komt. Dan sta je waarschijnlijk voor een dilemma. Hoeft helemaal niet!

De beste oplossing is om een tussenweg te vinden. Eenn tussenweg die, als het om formeel en informeel gaat, best of both worlds brengt. Maak kennis met de smart casual outfit. Een smart casual outfit zegt het al, het is netjes en toch heel ontspannen. Het draait hierbij om een outfit die een paar boxjes ‘tikt’ en waarbij je ondanks de formele input toch de nodige creativiteit en originaliteit in kwijt kunt. Tegenwoordig spreekt een driedelig pak op kantoor niet meer voor zich, want ook veel leidinggevende lopen in smart casual outfits. Maar hoe stel je deze samen en wat behoort wel en niet tot een smart casual outfit? Het is logisch dat deze vragen door je hoofd gaan, dus een beetje duiding kan geen kwaad.

Wat is een smart casual outfit?

Zoals hierboven al is gezegd behoort een volledig kostuum niet tot een smart casual outfit, maar ook een standaard T-shirt met een spijkerbroek valt niet in de categorie smart casual outfit. Een eis bij deze kledingstijl is dat hij wordt beoordeeld als netjes. Een overhemd is dus een must en zorg ervoor dat deze netjes is. Bij een smart casual outfit heb je gelukkig echter wel de vrijheid om je kleding op een creatieve en speelse manier te combineren, zolang het maar netjes en verzorgd is. Een pantalon met een blouse en bijpassend colbert is perfect! Gooi er een paar Van Bommel schoenen onder en de outfit is compleet. Daarnaast zijn er ook nog diverse accessoires die je kunt gebruiken, zoals horloges. Hierdoor kun je iedere outfit net weer wat anders stylen.

Een smart casual outfit samenstellen

Bij het samenstellen van een smart casual outfit moet je jezelf een aantal vragen stellen. Voel ik mij hier lekker in? Kan ik zo in gesprek met mijn klant? En wordt dit geaccepteerd op het kantoor? Als je overal ja op kunt beantwoorden dan ben je er voor het grootste gedeelte. Begin bij een broek en blouse, wat eigenlijk de standaard onderdelen van dit type outfit zijn. Kies hierbij voor een stoffen of pantalon broek, of zelfs eventueel een chino. Hierop selecteer je een mooie, bijpassende blouse. Met het colbert en de schoenen kun je vervolgens best iets spelen. Het schoeisel hoeft tot slot niet kurkdroog te zijn, dus denk bijvoorbeeld aan wat meer sportieve, doch nette heren schoenen. Merken als Van Bommel hebben veel keuzemogelijkheden die perfect bij een dergelijke smart casual outfit passen dankzij het sportieve, maar nette design.

Heb jij al iets in de kast hangen of is het tijd om te winkelen?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram