TRAVEL: Reis naar het Paleis van Versailles met Google’s gratis VR Tour

google versaillesvr paleis van versailles virtual reality tour

TRAVEL: Reis naar het Paleis van Versailles met Google’s gratis VR Tour

Reis naar het Paleis van Versailles met Google’s gratis VR Tour. De toeristische attractie bezoek je nu met een virtual realiy tour vanuit huis.

Eigenlijk past het niet helemaal onder het kopje ‘Travel’, want je hoeft er je huis niet voor uit om richting de Parijse contreien af te reizen. Toch kun je echter de toerist uithangen, want Google heeft het grootste fotogrammetrie-project voor het Franse Paleis van Versailles geproduceerd Het resultaat is een schitterende virtual reality-tour over het koninklijke landgoed van Louis XIV.

Met een HTC Vive of Oculus Rift kunnen gebruikers door de 21 kamers van het kasteel lopen, waarbij de King and Queen’s State Apartments, de Royal Opera House, Royal Chapel en Hall of Mirrors, evenals de rest van het interieur van 118.110 vierkante meter te zien zijn. De tour toont bovendien alle kunstwerken die zich op de locatie bevinden, waaronder sculpturen, schilderijen en wandtapijten.

“Wandtapijten, schilderijen, plafonds, sculpturen en meubels, alles is binnen het bereik van een klik, waarbij je onbeperkte en bevoorrechte toegang tot de schatten van Versailles krijgt”, leest de vrije vertaling van de beschrijving op Steam. “Schakel voor een meer intieme ervaring naar de nachtmodus en verken het paleis bij het licht van schoorsteenvuren.”

De tour verzamelt meer dan 4 TB aan gegevens en 15 miljard gestructureerde pixels om de ervaring te visualiseren. Mocht je geen VR-headset hebheb, Google heeft ook een online tentoonstelling uitgebracht met meer dan 390 items, waaronder objecten, artefacten en schilderijen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram