Waarom mensen een auto importeren uit Duitsland

auto importeren uit Duitsland

Waarom mensen een auto importeren uit Duitsland

Interesse in een mooie Duitse auto naar Nederland halen? Dit moet je weten bij een auto importeren uit Duitsland!

auto importeren uit Duitsland

Het is niet zonder reden dat we bijna elk jaar lezen dat steeds meer mensen hun auto uit Duitsland halen. De import van Duitse occasions is voor velen interessant, want het kan enorm veel geld schelen. En dat geldt trouwens niet alleen voor gebruikte auto’s, maar ook voor nieuwe voertuigen uit ons buurland.

Een auto kopen in Duitsland gebeurt natuurlijk al jaren. Ieder jaar weer importen we duizenden auto’s vanuit Duitsland naar Nederland, waarbij we voordelig kunnen invoeren. Moeilijk? Hoeft helemaal niet, zolang je een aantal zaken in de gaten houdt. Voor iedereen mogelijk? Jazeker, zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen profiteren van een hoop voordelen. Dit gaat niet louter om directe besparing in kosten, maar ook om completer uitgevoerde auto’s en zelfs soms lagere fiscale waarden.

Auto importeren uit Duitsland: Waarom?

Ieder jaar weer stijgt de import van occasions ogenschijnlijk, waarbij we in het afgelopen jaar bijna 230.000 occasions hierheen haalden. Het is echter nog niet heel lang zo dat ook particulieren dit op grote schaal doen. Meestal waren het namelijk autobedrijven die voordelig occasions uit Duitsland importeerden, waarna ze gemakkelijk van de hand werden gedaan aan de Nederlandse consument.

De top 10 importlanden waar wij in Nederland auto’s vandaan halen wordt duidelijk gedomineerd door Duitsland. Van de eerder genoemde bijna 230.000 auto’s van het afgelopen jaar, is namelijk meer dan 60% afkomstig uit Duitsland. Het laatste decennium is een auto import uit Duitsland steeds populairder geworden, waarbij de particuliere koper zelf de stap durft te ondernemen. Zeg nou zelf, een jonge Duitse occasion importeren tegen eenzelfde prijs als een oudere auto binnen eigen land. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

De handelaar op de hoek en zelfs het dealerbedrijf in de stad importeert vooral jonge tweedehands auto’s uit Duitsland. De redenen hiervoor zijn simpel.

Duitse auto’s importeren, omdat:

  • Goedkoper: Er is een wezenlijk prijsvoordeel
  • Opties: Vaak voller uitgevoerd
  • Onderhoud: Beter verzorgd
  • Keuzemogelijkheden: Groter aanbod
  • Kosten: Gunstige fiscale waarde

Zoals gezegd zijn vooral jonge Duitse occasions enorm populair. Ze zijn vaak scherp geprijsd, met voordelen die oplopen tot wel 30% ten opzichte van Nederland. Het zijn echter niet alleen gebruikte Duitse auto’s die interessant zijn voor import, want ook nieuwe auto’s koop je als particulier in sommige situaties met mooi voordeel.

Wil je meer tips en adviezen lezen of ben je van plan definitief over te gaan tot een auto importeren uit Duitsland, klik dan hier.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram