TRAILER: Mark Ruffalo verandert van dure bedrijfsadvocaat in aanklager die het milieu beschermt in de waargebeurd film ‘Dark Waters’

dark waters mark ruffalo trailer

TRAILER: Mark Ruffalo verandert van dure bedrijfsadvocaat in aanklager die het milieu beschermt in de waargebeurd film ‘Dark Waters’

In de waargebeurd film Dark Waters verandert Mark Ruffalo van een dure bedrijfsadvocaat in een aanklager die het milieu beschermt.

De officiële trailer voor de Dark Waters is gearriveerd. Geregisseerd door Cannes-winnaar Todd Haynes en met in de hoofdrol Mark Ruffalo, is het drama gebaseerd op het artikel in New York Times Magazine van 2016 van Nathanial Rich, The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare.

De film volgt Robert Bilott (Ruffalo), een advocaat in de bedrijfswereld die een milieuzaak aanneemt tegen DuPont Chemical Company. Hij onthult uiteindelijk de decennialange geschiedenis van van chemische vervuiling door het conglomeraat en het verband met een groeiend aantal onverklaarbare sterfgevallen in een kleine stad. Terwijl hij vecht om de waarheid bloot te leggen, brengt hij zijn carrière, zijn gezin en zijn leven in gevaar tegen grote spelers die bereid zijn hem permanent het zwijgen willen opleggen.

In de cast zien we verder Anne Hathaway als Rufallo’s vrouw Sarah Bilott, samen met William Jackson Harper van The Good Place, Victor Garber uit Alias, Bill Pullman van Independence Day, The Shawshank Redemption’s Tim Robbins, Mare Winningham uit American Horror Story en Bill Camp uit 12 Years a Slave.

Het waargebeurde verhaal van het DuPont-schandaal gaat terug tot de jaren 50, toen het bedrijf begon met het produceren van een niet-biologisch afbreekbare chemische stof genaamd C8. Nadat ze hadden vernomen dat dit was te koppelen aan een groot aantal dodelijke ziekten, bleven ze het desalniettemin produceren, gooiden het in de oceaan en begroeven het in giftige afvaltrommels in de buurt van de Ohio-rivier. Het bedrijf begon in 1984 in het geheim lokaal leidingwater te verzamelen en ontdekte dat C8 zijn weg had gevonden naar openbare drinkwatervoorraden in Ohio en West Virginia, en ondanks deze effecten bleef DuPont de productie van de chemische stof voortzetten en zelfs het productieaantal verhogen.

Bekijk de volledige trailer bovenaan. Dark Waters verschijnt in november in de bioscoop.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram