Bentley gaat zijn Vintage 1929 Blower opnieuw op de markt brengen

1929 Bentley Blower gaat opnieuw in productie

Bentley gaat zijn Vintage 1929 Blower opnieuw op de markt brengen

De vintage 1929 Bentley Blower zal opnieuw op de markt worden gebracht. Het Britse automerk zal echter slechts 12 exemplaren produceren.

1929 Bentley Blower gaat opnieuw in productie

In het kader van het honderdjarig jubileum gaat de Britse luxe autofabrikant Bentley een van zijn meest iconische modellen ooit gemaakt nieuw leven inblazen. Sir Tim Birkin‘s 19 liter supercharger 4.5L “Blower” gaat namelijk opnieuw in productie.

Er worden slechts 12 reproducties gemaakt, allemaal handgemaakt door de bespoke en coachwork-divisie van Bentley, Mulliner. De productie omvat allereerst het 3D-scannen van het volledige originele vintage model – tot aan de bouten en moeren – en het vervolgens opnieuw vervaardigen van mallen voor de onderdelen, inclusief behulp van gereedschappen en processen van toen. Het bedrijf kiest ervoor om 12 exemplaren opnieuw te creëren, afgeleid van het aantal races waarin het oorspronkelijke Blower-autoraceteam deelnam. Het meest opmerkelijke is dat de reeks van gereproduceerde Blowers ‘s werelds eerste vooroorlogse raceauto-vervolgserie is.

“Terwijl we 100 jaar Bentley blijven herdenken, combineren we een blik op ons verleden met de allernieuwste digitale technologieën en technieken om iets werkelijk buitengewoons te creëren”, zegt Adrian Hallmark, voorzitter en CEO van Bentley. “De twaalf nieuwe Blowers zullen niet alleen een eerbetoon zijn aan ons erfgoed, ze zullen een viering zijn van de uitstekende vaardigheden van onze Mulliner-ambachtslieden.”

Als je geïnteresseerd bent in de vintage Bentley Blower bolide en meer wilt weten, ga dan nu naar de website van Bentley.

1929 Bentley Blower opnieuw in productie

1929 Bentley Blower opnieuw in productie

1929 Bentley Blower opnieuw in productie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram